Reacţia în forţă a SUA după ce Rusia a trimis nave în Cuba. Şi-a făcut apariţia "lângă Rusia"

  • Un submarin cu rachete balistice cu propulsie nucleară al US Navy a ieşit la suprafaţă în Marea Norvegiei.
  • Acesta a fost însoţit de un crucişător cu rachete ghidate şi de două aeronave militare.
  • Demonstraţia de forţă a avut loc la câteva săptămâni după ce Rusia a trimis un submarin şi o flotă navală în Cuba.
11345 afișări
Imaginea articolului Reacţia în forţă a SUA după ce Rusia a trimis nave în Cuba. Şi-a făcut apariţia "lângă Rusia"

Reacţia în forţă a SUA după ce Rusia a trimis nave în Cuba. Un submarin cu rachete balistice cu propulsie nucleară a ieşit la suprafaţă aproape de Rusia

Un submarin balistic cu propulsie nucleară al Marinei SUA a apărut în Marea Norvegiei în această săptămână, într-o rară demonstraţie de forţă. Acesta a fost însoţit de un crucişător cu rachete ghidate şi alte două aeronave.
 
Submarinele desfăşoară costant misiuni ce sunt ţinute stric secrete, astfel ieşirea la suprafaţă într-un loc relativ apropiat de Rusia este în mod evident un semnal.
 
US Naval Forces Europe-Africa/US 6th Fleet a anunţat deplasarea USS Tennessee (SSBN 734) în Marea Norvegiei, scriind că submarinul a fost însoţit de USS Normandy (CG 60), precum şi de un avion de patrulare şi recunoaştere maritimă P-8A Poseidon şi un avion de comunicaţii strategice E-6B Mercury.
 
Intenţia specifică nu a fost declarată în mod deschis, dar aceste mijloace transmit un mesaj potenţialilor adversari.
 
Demostraţia de forţă vine în special pe fondul tensiunilor persistente cu Rusia, care a agitat butonul nuclear în ultima vreme, şi la doar câteva săptămâni după ce Rusia a trimis o flotilă navală, inclusiv unul dintre submarinele sale cu propulsie nucleară, în Cuba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici