Reacţia Iuliei Navalnaia privind schimbul de prizonieri dintre Rusia şi Occident: Şi Alexei Navalnîi ar fi trebuit să fie parte dacă mai trăia

  • Iulia Navalnaia a afirmat joi că dacă soţul ei – opozantul rus Alexei Navalnîi – ar fi trăit, ar fi trebuit să facă parte din acordul de schimb de prizonieri dintre Rusia şi Occident.
  • Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, în cadrul unui interviu, că a fost dispus să îl elibereze pe Navalnîi în schimbul de prizonieri, condiţia impusă fiind ca acesta să nu se întoarcă niciodată în Rusia.
Urmărește
450 afișări
Imaginea articolului Reacţia Iuliei Navalnaia privind schimbul de prizonieri dintre Rusia şi Occident: Şi Alexei Navalnîi ar fi trebuit să fie parte dacă mai trăia

Reacţia Iuliei Navalnaia privind schimbul de prizonieri dintre Rusia şi Occident: Şi Alexei Navalnîi ar fi trebuit să fie parte dacă mai trăia

Soţia lui Alexei Navalnîi, Iulia, a declarat joi că a simţit atât bucurie, cât şi amărăciune cu privire la schimbul de prizonieri dintre Rusia şi Occident, care a dus la eliberarea unor disidenţi ruşi importanţi săptămâna trecută.

Aceasta a declarat că soţul ei, opozantul Alexei Navalnîi, dacă ar fi trăit, ar fi trebuit să facă parte din acordul prin care Rusia a predat disidenţii, împreună cu cetăţeni americani şi germani, în schimbul asasinului rus condamnat Vadim Krasikov şi a altor ruşi deţinuţi în închisorile occidentale, scrie Reuters.

„La acel moment (în luna februarie, înaintea morţii lui Navalnîi – n.r.), mulţi oameni au crezut că este imposibil, că am inventat totul. Dar acum totul este extrem de evident", a declarat Iulia într-un videoclip publicat pe YouTube.

„Putin chiar a fost de acord să renunţe la prizonierii politici în schimbul spionilor şi criminalilor, iar acest lucru s-a întâmplat. Dar nu şi pentru Alexei", a continuat aceasta.

În videoclipul său, Navalnaia a sărbătorit eliberarea la 1 august a celor opt disidenţi ruşi, dar a spus că a simţit şi tristeţe.

„Nu am mai simţit o asemenea uşurare şi fericire de mult timp. Dar, în acelaşi timp, m-am simţit foarte, foarte tristă", a afirmat Iulia Navalnaia în videoclip, potrivit sursei citate.

După moartea opozantului rus, Vladimir Putin a declarat, în cadrul unui interviu, că a fost dispus să îl elibereze pe Navalnîi, însă condiţia a fost ca acesta să nu se întoarcă niciodată în Rusia.

Pe 1 august, Rusia şi Occidentul au făcut un schimb istoric de prizonieri, fiind considerat cel mai mare acord încheiat de la Războiul Rece încoace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici