- Home
- Externe
- MOSCOVA, (02.03.2023, 21:13)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reacţia Moscovei după ce Parlamentul Republicii Moldova a condamnat invazia rusă în Ucraina: "tentative de a intensifica în mod artificial tensiunile"
Administraţia Rusiei a recomandat, joi seară, Republicii Moldova să evite "retorica antirusă", în contextul poziţiei Parlamentului moldovean, şi a denunţat "informaţiile false" privind presupuse planuri de a destabiliza situaţia, cerând Chişinăului să coopereze, inclusiv în problema transnistreană.
Urmărește
1554 afișări
Ministerul rus de Externe a criticat votul Parlamentului Republicii Moldova prin care condamnă invazia militară rusă în Ucraina. "Noi le cerem încă o dată autorităţilor moldovene să pună capăt retoricii antiruse de confruntare, care este lipsită de fundament", a declarat joi seară Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, potrivit cotidianului Le Monde.
"Denunţăm informaţiile false privind proiecte inexistente ale Moscovei de a destabiliza situaţia" în Republica Moldova şi "tentative de a intensifica în mod artificial tensiunile. Din partea noastră, noi confirmăm voinţa de a intensifica pragmatic cooperarea cu Chişinăul şi de a continua eforturile pentru rezolvarea problemei Transnistriei", a subliniat Maria Zaharova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
-
„El mi-a propus acest lucru”. Vladimir Putin dezvăluie că Joe Biden a propus amânarea aderării Ucrainei la NATO în 2021
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, joi, o rezoluţie prin care condamnă invazia militară rusă în Ucraina şi denunţă atrocităţile atribuite armatei ruse, informează publicaţia Jurnal de Chişinău. "Parlamentul Republicii Moldova constată că Federaţia Rusă, din februarie 2014, poartă un război de agresiune ilegal, neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei, amplificat la 24 februarie 2022 printr-o invazie la scară largă pe teritoriul Ucrainei. Condamnă brutalitatea războiului de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei manifestat prin: efectuarea de către forţele armate ale Rusiei a atacurilor asupra cartierelor rezidenţiale şi a infrastructurii civile; comiterea de către forţele ruse a atrocităţilor în oraşele Bucea, Irpin şi alte localităţi ucrainene (...); uciderea miilor de civili, inclusiv copii, torturarea, hărţuirea sexuală, răpirea şi strămutarea forţată pe teritoriul Rusiei a cetăţenilor ucraineni. Acestea constituie crime de război şi o încălcare gravă a dreptului internaţional umanitar de către militarii ruşi şi acoliţii lor”, arată rezoluţia adoptată de Parlamentul de la Chişinău cu 55 de voturi din totalul de 101.
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut săptămâna trecută acţiuni de contracarare a tentativelor Rusiei de a destabiliza Republica Moldova, după ce Moscova a avertizat asupra efectelor activităţilor ucrainene în apropierea Transnistriei. Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că va continua să încerce destabilizarea Republicii Moldova "prin război hibrid" şi "război informaţional".
Administraţia de la Washington s-a declarat îngrijorată de riscurile destabilizării Republicii Moldova de către Rusia. Informaţiile privind acţiuni în sensul destabilizării Republicii Moldova sunt "profund preocupante", a declarat săptămâna recent John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă. Recent, preşedintele Maia Sandu a atribuit Rusiei presupuse planuri de provocare a unor violenţe în Republica Moldova, în scopul înlăturării actualei Administraţii prooccidentale.
În schimb, Administraţia Vladimir Putin a avertizat asupra efectelor presupuselor activităţi militare ale Ucrainei în apropierea regiunii separatiste moldovene Transnistria, subliniind că Moscova poate considera atacuri acţiunile împotriva etnicilor ruşi sau a trupelor ruse. "În legătură cu acumularea semnificativă de personal şi echipamente militare ale unităţilor ucrainene în apropierea frontierei dintre Ucraina şi Transnistria, prin instalarea de poziţii de tragere de artilerie şi a unui număr fără precedent de zboruri cu drone ale armatei ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm Statele Unite, ţările membre NATO şi Ucraina asupra acestor acţiuni aventuriere", a transmis săptămâna trecută Ministerul de Externe de la Moscova.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe