Reacţia premierului australian după ce Facebook a interzis publicarea de ştiri: "o acţiune arogantă şi dezamăgitoare"
- Premierul australian Scott Morrison a declarat că guvernul său nu va fi intimidat de blocarea de către Facebook a fluxurilor de ştiri către utilizatori.
- El a descris acţiunea întreprinsă de Facebook ca fiind "arogantă şi dezamăgitoare".
- Facebook a luat decizia controversată ca răspuns la o lege propusă care i-ar face pe giganţii Tech să plătească pentru conţinutul de ştiri prezent pe platformele lor.
Reacţia premierului australian după ce Facebook a interzis publicare de ştiri în ţară: "o acţiune arogantă şi dezamăgitoare"
Joi, australienii s-au trezit constatând că paginile de Facebook ale tuturor site-urilor de ştiri locale şi globale nu erau disponibile. Persoanele din afara ţării nu pot, de asemenea, să citească sau să acceseze nicio publicaţie de ştiri australiană pe platformă, relatează BBC.
Mai multe pagini guvernamentale de sănătate şi urgenţe au fost, de asemenea, blocate. Facebook a afirmat mai târziu că a fost o greşeală şi multe dintre aceste pagini sunt acum din nou online.
Google şi Facebook s-au luptat cu legea, deoarece spun că nu reflectă modul în care funcţionează internetul şi „penalizează” nedrept platformele lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Cu toate acestea, spre deosebire de Facebook, Google a semnat în ultimele zile acorduri de plată cu trei mari trusturi mass-media australiene.
Acţiunea Facebook a avut loc la câteva ore după ce Google a fost de acord să plătească News Corp pentru conţinut.
Consumul de ştiri digitale prin intermediul reţelelor sociale şi al motoarelor de căutare este în creştere în Australia, conform Reuters Digital News Report pentru 2020.
Aproximativ 37% dintre consumatorii care au luat parte au declarat că au obţinut acces la ştiri prin intermediul reţelelor sociale în decursul unei săptămâni, comparativ cu 31% care au accesat direct site-uri web sau aplicaţii, se arată în raport.
Care este răspunsul la interdicţie?
Într-o declaraţie postată pe Facebook, Premierul Morrison a spus că marile companii de tehnologie ar putea schimba lumea, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să o conducă.
„Acţiunile Facebook de a întrerupe serviciile de informaţii esenţiale de sănătate şi de urgenţă, au fost la fel de arogante pe cât de dezamăgitoare”, a spus el.
Morrison a cerut Facebook-ului să lucreze constructiv cu guvernul, „aşa cum Google a demonstrat recent cu bună credinţă”.
Trezorierul Josh Frydenberg a declarat că interzicerea fluxurilor de ştiri a avut un "impact uriaş asupra comunităţii". Aproximativ 17 milioane de australieni vizitează site-ul de socializare în fiecare lună.
Alţi oficiali au fost mai puţin diplomatici. Premierul Australiei de Vest, Mark McGowan, a acuzat compania că „s-a comportat ca un dictator nord-coreean”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO