- Home
- Externe
- BERLIN, (18.03.2014, 16:51)
- Luminiţa Bogdan
REACŢII după alipirea Crimeei la Rusia - Merkel: "Acordul în vederea anexării peninsulei contravine dreptului internaţional". Ce spun Obama şi Hollande
Cancelarul german Angela Merkel a afirmat marţi că alipirea Crimeei la Rusia, decisă printr-un acord istoric semnat de preşedintele Vladimir Putin şi conducerea peninsulei, este "contrară dreptului internaţional".
Urmărește
2527 afișări
REACŢII la nivel internaţinal după alipirea Crimeei la Rusia - Merkel: "Acordul în vederea anexării peninsulei contravine dreptului internaţional"
"Integrarea Crimeei în Federaţia Rusă este contrară dreptului internaţional", a subliniat Merkel, într-o conferinţă de presă cu omologul său portughez, Pedro Passos Coelho, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a semnat acordului în vederea anexării peninsulei din sudul Ucrainei la Rusia.
"Aşa-zisul referendum de duminică în vederea alipirii Crimeei este contrar dreptului internaţional, declaraţia de independenţă care a fost recunoscută ieri (luni - n.r.) de preşedintele rus contravine dreptului internaţional", a explicat cancelarul german.
Merkel a subliniat că "organizaţiile internaţionale, inclusiv Consiliul de Securitate al ONU, OSCE şi Consiliul european" au aceeaşi opinie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
Cu toate acestea, cancelarul german a afirmat că dialogul cu Rusia trebuie să continue. "În paralel cu sancţiunile luate, vom susţine dialogul şi discuţiile", a subliniat Merkel.
Insistând pe "divergenţele de opinie privind Crimeea" cu Rusia, Angela Merkel şi-a exprimat speranţa în legătură cu "evoluţiile pozitive din Ucraina, în special în pregătirea alegerilor" prezidenţiale anticipate din 25 mai.
Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat marţi un acord istoric prin care Crimeea intră în componenţa Rusiei, sfidând sancţiunile occidentale decise împotriva Moscovei în cntextul acestei crize.
Obama i-a invitat pe liderii G7 să se reunească la Haga
Barack Obama a invitat liderii statelor din cadrul G7 şi Uniunii Europene (UE) să se reunească săptămâna viitoare la Haga, în cadrul Summitului pentru Securitate Nucleară, pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, a anunţat Casa Albă marţi.
"Această reuniune se va concentra asupra situaţiei din Ucraina şi viitoarelor decizii pe care G7 ar putea să le adopte ca răspuns la evoluţia situaţiei şi în susţinerea Ucrainei", a declarat Caitlin Hayden, o purtătoare de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională (NSC).
NSC aminteşte că liderii G7 şi-au suspendat pregătirile în vederea unui summit G8 prevăzut la Soci (Rusia), în iunie, pentru a denunţa "încălcarea" suveranităţii Ucrainei de către Moscova.
Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat marţi un tratat "istoric", ataşând Crimeea Rusiei, un document care a intrat în vigoare imediat, sfidând sancţiuni occidentale adoptate luni.
Francois Hollande cere un "răspuns puternic" din partea UE faţă de anexarea Crimeei
Preşedintele francez Francois Hollande a condamnat marţi anexarea Crimeei de către Rusia şi a cerut adoptarea "unui răspuns european puternic şi coordonat" în această criză.
"Condamna această decizie", a afirmat Hollande, potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze.
"Franţa nu recunoaşte nici rezultatul referendumului organizat în Crimeea la 16 martie, nici alipirea acestei regiuni din Ucraina la Rusia", a adăugat el, cerând "un răspuns european puternic şi coordonat la noua etapă" care tocmai a fost depăşită în această criză.
Citeşte şi:
Transnistria vrea să intre în componenţa Rusiei
Citeşte şi:
CRIMEEA A FOST ALIPITĂ RUSIEI. Putin: Crimeea a fost şi rămâne o parte integrantă a Rusiei. REACŢIA Ucrainei: Nu vom recunoaşte niciodată alipirea
Citeşte şi:
Sancţiunile occidentale le provoacă ruşilor "ironie şi sarcasm", afirmă un consilier al lui Putin
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe