- Home
- Externe
- BRUXELLES, (25.07.2017, 15:52)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Recep Erdogan şi-a înăsprit retorica antioccidentală, înaintea unor discuţii între Turcia şi Uniunea Europeană
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a înăsprit, marţi, retorica antioccidentală şi a anunţat că ţara sa nu se va supune oricărei cerinţe din Vest, înaintea unei întâlniri între ministrul turc de Externe şi înalţi oficiali ai Uniunii Europene, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.
Urmărește
954 afișări
"Occidentul vrea ca Turcia să le respecte cererile fără nicio întrebare. Îmi pare rău să zic că acea Turcie nu mai există", a spus Erdogan.
Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, şi ministrul Afacerilor Europene, Omer Celik, se întâlnesc marţi, la Bruxelles, cu şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini. Discuţiile vin pe fondul unei rezoluţii din partea Parlamentului European prin care se cere suspendarea negocierilor pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană, în cazul în care Ankara va efectua o reformă constituţională.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Turcia a început negocierile pentru aderarea la UE în 2005, doar unul dintre cele 16 capitole de discuţii fiind încheiate. Discuţiile de marţi de la Bruxelles vizează aspecte privind imigraţia, călătoria fără viză pentru cetăţenii turci, lupta împotriva terorismului, precum şi legăturile energetice şi comerciale.
Activiştii pentru drepturile omului le-au cerut oficialilor UE să folosească întrevederea pentru a convinge Ankara să elibereze membrii organizaţiei non-guvernamentale, inclusiv un cetăţean german, reţinuţi pe fondul unor acuzaţii de terorism.
"Apelul nostru este foarte simplu. Dorim eliberarea imediată şi necondiţionată a apărătorilor drepturilor omului. Turcia trebuie să primească un mesaj clar că UE ar dori să-şi restabilească relaţia cu Turcia şi că vor fi consecinţe pentru acţiunile pe care le iau, pentru că acum nu simt nicio consecinţă", a spus secretarul general al organizaţiei Amnesty International, Salil Shetty, care a transmis o petiţie către Federica Mogherini.
Administraţia Recep Tayyip Erdogan a arestat sau a disponibilizat zeci de mii de militari, magistraţi, jurnalişti şi profesori în cadrul campaniei de epurare a cadrelor lansată după tentativa de lovitură de stat eşuată din iulie 2016.
Oficialii Uniunii Europene şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la situaţia drepturilor omului în Turcia şi la situaţia politică, după tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut. Referendumul din 16 aprilie din Turcia privind reformele constituţionale, în urma căruia prerogativele preşedintelui au fost extinse, a generat, de asemenea, dezamăgire şi dezaprobare în cadrul UE.
Citeşte şi: Ministrul britanic pentru Brexit anunţă un progres în discuţiile privind drepturile cetăţenilor
Citeşte şi: Înregistrări video ale postului CNN sugerează că Rusia ar putea înarma Mişcarea Talibanilor afgani
Citeşte şi: Ţara Galilor critică abordarea Guvernului May şi cere menţinerea accesului Marii Britanii pe piaţa UE. Premierul Jones: Niciun "politician întreg la minte" nu îşi poate dori un Brexit dur
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat