- Home
- Externe
- ANKARA, (30.10.2014, 01:10)
- Gaidau Ion
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Recep Tayyip Erdogan a inaugurat noul şi controversatul palat prezidenţial de la Ankara - FOTO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a inaugurat miercuri, cu ocazia aniversării a 91 de ani de la fondarea Republicii, noul, măreţul şi foarte controversatul palat prezidenţial, construit la periferia capitalei Ankara.
Urmărește
6068 afișări
Recep Tayyip Erdogan a inaugurat noul şi controversatul palat prezidenţial de la Ankara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cu toate că recepţia prevăzută pentru sfârşitul zilei a fost anulată din cauza accidentului produs marţi într-o mină de cărbune din sudul ţării, Erdogan a găzduit totuşi primii invitaţi în imensul "palat alb", redenumit ironic "Casa Albă" de către numeroşii săi detractori.
Pe o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi, noul palat a fost construit la periferia capitalei Ankara, pe un teren pe care primul preşedinte, fondatorul Republicii, Mustafa Kemal Atatürk, l-a achiziţionat pentru a-şi construi o fermă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Construcţia acestui palat, cu arhitectură de inspiraţie neo-seljukidă (prima dinastie turcă din Asia Mică - secolele XI-XIII), ar fi costat, potrivit presei turce, aproximativ 350 de milioane de dolari.
Lucrările de construcţie, realizate în mijlocul unei zone forestiere, au generat încă de la început critici din partea apărătorilor mediului.
Adversarii lui Erdogan s-au aliat şi ei criticilor vizând construcţia palatului prezidenţial, care, potrivit lor, ar fi o ilustraţie a megalomaniei conducătorului ţării.
Un deputat al principalului partid de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat), a apreciat noua clădire drept extravagantă.
"Ce am fi putut face cu aceşti bani? Spre exemplu, să trimitem sateliţi pe planeta Marte", a declarat supărat Umut Oran, afirmând că bugetul preşedinţiei turce era de trei ori mai mare în comparaţie cu cel al familiei regale britanice.
Admirat de susţinători la fel pe cât este contestat de adversari, care îl acuză de derivă "autoritară" şi "islamistă", Erdogan a fost ales în august în postul de preşedinte după ce a condus timp de 11 ani guvernul.
Preşedintele turc nu deţine decât puteri protocolare, dar Erdogan a afirmat că intenţionează să îşi păstreze puterea în ţară din acest post în urma modificării Legii fundamentale.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe