- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (10.08.2011, 08:42)
- Ioana Bojan ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Recomandările statelor europene pentru cetăţenii care călătoresc în Marea Britanie
Mai multe state europene le-au recomandat cetăţenilor lor care călătoresc în Marea Britanie să dea dovadă de prudenţă, în contextul violenţelor care afectează Londra de sâmbătă şi care s-au extins în mai multe oraşe.
Urmărește
922 afișări
Recomandările statelor europene pentru cetăţenii care călătoresc în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ministerul german al Afacerilor Externe i-a sfătuit pe cetăţenii germani "să se îndepărteze imediat de primele semne de violenţe şi să urmeze directivele forţelor de ordine".
Potrivit site-ului său, ministerul le cere de asemenea cetăţenilor să se informeze din presă cu privire la evoluţia situaţiei şi să-şi adapteze comportamentul.
Ministerul spaniol de Externe le-a recomandat de asemenea turiştilor şi rezidenţilor spanioli "să stea departe de mitinguri şi manifestaţii şi să sporească vigilenţa în cursul deplasărilor nocturne".
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
România are cu 6.000 mai puţini pensionari, dar pensii mai mari
-
Cel puţin 100 de nord-coreeni au fost ucişi în lupte alături de forţele ruse, afirmă Seulul
-
Bulgaria introduce controale temporare la frontiera cu România începând cu 1 ianuarie 2025
"Este de asemenea recomandat să se conformeze sfaturilor autorităţilor britanice, comunicate de presă", a adăugat Guvernul spaniol.
Parisul le recomandă cetăţenilor francezi din Marea Britanie să stea departe de mulţimi care se pot forma în centrele urbane "şi să dea dovadă de prudenţă extremă în timpul ieşirilor nocturne".
"Începând de la 6 august, violenţe şi jafuri în magazine s-au produs şi s-au repetat pe străzi comerciale din diferite cartiere populare ale Londrei. Violenţele s-au extins şi la alte cartiere ale capitalei, precum şi în alte oraşe (Birmingham, Liverpool, Bristol şi Nottingham)", precizează Ministerul francez de Externe, pe site-ul său.
În plus, Parisul aminteşte că "nivelul ameninţării teroriste este foarte ridicat în Marea Britanie" şi îşi reiterează recomandarea de "vigilenţă extremă în transporturile publice şi zonele turistice cele mai frecventate".
Autorităţile olandeze au făcut de asemenea apel la prudenţă. "Din cauza caracterului dificil de prevăzut al acestor incidente, (ministerul) emite o alertă pentru prudenţă. Cetăţenii trebuie să urmărească presa locală şi să stea la distanţă de mitinguri", a precizat Ministerul olandez de Externe pe site-ul său.
"Întrucât nu este posibil de determinat amploarea violenţelor, cetăţenii naţionali sunt sfătuiţi să evite marile mulţimi şi să fie prudenţi seara", afirmă Secretariatul de Stat pentru Comunităţile portugheze, într-o notă publicată pe site-ul său.
Autorităţile portugheze recomandă de asemenea cetăţenilor "să urmeze toate instrucţiunile" forţelor de poliţie britanice.
Ministerul italian de Externe a înfiinţat marţi un număr de telefon pentru situaţii de urgenţă şi i-a îndemnat la prudenţă pe turiştii şi imigranţii italieni care se află atât la Londra, cât şi în alte oraşe britanice.
Consulatul Italiei, pe baza instrucţiunilor transmise de Unitatea de criză a Farnesina, a creat un număr de telefon care poate fi apelat în regim de urgenţă 24 de ore din 24, de către italieni aflaţi în dificultate.
Unitatea de criză a transmis, de asemenea, cetăţenilor italieni înscrişi pe site-ul www.dovesiamonelmondo.it, mesaje telefonice scrise în care îi îndeamnă la prudenţă şi le recomandă să evite noi eventuale mitinguri. Îndemnuri similare au apărut pe Facebook şi Twitter.
Primele violenţe au izbucnit sâmbătă la Londra, pe fondul unei manifestaţii care cerea dreptate după moartea unui bărbat de 29 de ani, Mark Duggan, împuşcat de poliţie la Tottenham, un cartier din nordul capitalei.
Violenţele s-au extins în mai multe oraşe din ţară, determinându-l pe premierul David Cameron să-şi întrerupă concediul. El s-a angajat să restabilească ordinea şi calmul după trei nopţi de violenţe soldate cu un mort, anunţând suplimentarea forţelor de poliţie.
Situaţia în Londra părea calmă marţi seara, violenţele afectând în special Manchester şi Birmingham.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ai putea fi amendat dacă te săruți în public. Ce inițiativă are un avocat italian
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe