Recordul absolut de căldură în Ungaria - AFP

Recordul absolut de căldură a fost depăşit, vineri, în Ungaria, meteorologii anunţând 41,9 grade Celsius la Kiskunhalas, la 130 de kilometri sud de Budapesta, a anunţat serviciul naţional de meteorologie din Ungaria, OMSZ, citat de AFP.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Recordul absolut de căldură în Ungaria - AFP

Recordul absolut de căldură în Ungaria - AFP

"Nu a fost niciodată atât de cald ca astăzi, de la începerea măsurătorilor" meteorologice, se arată într-un comunicat al OMSZ, care subliniază că termometrele au indicat 41,9 grade Celsius.

OMSZ, serviciu creat în 1871, a adăugat că precedentul record de 41,7 grade a fost stabilit în august 2000, la Bekescsaba, localitate situată la 250 de kilometri de Budapesta.

Potrivit serviciului ungar de meteorologie, temperaturile ar putea creşte în continuare la sfârşitul acestei săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici