- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Refugiaţii din zonele de conflict pot fi localizaţi cu ajutorul serviciului Google Earth
Un parteneriat recent între Agenţia ONU pentru Refugiaţi şi Google permite utilizatorilor motorului de căutare Google Earth să localizeze refugiaţii din zonele de conflict de pe glob, relatează Der Spiegel.
Refugiaţii din zonele de conflict pot fi localizaţi cu ajutorul serviciului Google Earth
Aproximativ 35 de milioane de persoane de pe glob au fost obligate să îşi părăsească locurile natale din cauza violenţelor, conflictelor politice sau catastrofelor. Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi a prezentat marţi un sistem multimedia prin care refugiaţii din zonele de conflict sunt monitorizaţi cu ajutorul serviciului Google Earth, cea mai mare hartă electronică a lumii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Potrivit sursei citate, noul sistem funcţionează ca un serviciu cu instrumente multimedia pe care un utilizator de Internet îl poate ataşa hărţilor interactive prin satelit ale motorului Google Earth, care numără 300 de milioane de utilizatori. Sistemul interactiv include în prezent informaţii multimedia despre refugiaţi şi persecuţiile cu care se confruntă aceştia în Columbia, regiunea Darfur din Sudan şi Irak.
În timp ce utilizatorul îndreaptă cursorul spre o anumită regiune, poate citi despre violenţele care au determinat locuitorii să-şi părăsească domiciliile, să afle numele acestora şi popoarele aflate în vecinătatea taberei de refugiaţi şi pot viziona o serie de reportaje şi fotografii.
Agenţia intenţionează să utilizeze tehnologia Google pe plan intern, prin crearea unei baze de date pentru administratorii taberelor de refugiaţi şi pentru cercetători, pentru a face schimb de informaţii. Sistemul a generat totuşi o serie de controverse legate de imaginile detaliate cu taberele de refugiaţi din zonele de conflict, transmise prin satelit, ridicând probleme în privinţa securităţii acestor locuri.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO