„Regina a murit”. Mesajul primit de milioane de britanici s-a dovedit a fi o gafă majoră. FOTO

Milioane de cetăţeni din Marea Britanie au primit, săptămâna trecută, mesaje care sugerau că Regina Elisabeta a II-a ar fi murit. Mesajele au fost distribuite masiv pe WhatsApp, Facebook şi Twitter, informaţia urcând şi în topul căutărilor Google şi forţând Palatul Buckingham să anunţe dacă monarhul în vârstă de 93 de ani mai trăieşte, scrie The Guardian.

Urmărește
52473 afișări
Imaginea articolului „Regina a murit”. Mesajul primit de milioane de britanici s-a dovedit a fi o gafă majoră. FOTO

Mai mulţi oficiali din Marina Regală şi-au asumat răspunderea pentru mesajele distribuite prin WhatsApp, acestea stârnind zvonuri că Regina Marii Britanii ar fi murit în urma unui atac de cord, informează The Guardian.

Zvonul a luat naştere duminică, după ce o captură de ecran de pe un grup de WhatsApp a fost publicat pe Facebook şi Twitter. 

Captura arăta o presupusă conversaţie între militari, una dintre persoane afirmând că „Regina a murit în această dimineaţă, atac de cord, va fi anunţat la ora 09.30 mâine”. 

De asemenea, captura de ecran oferea detalii despre instrucţiunile pe care forţele de securitate ar fi trebuit să le urmeze. Totuşi, o altă persoană este sceptică şi scrie că a transmis un mesaj unui gardian pentru confirmare.

Cu toate acestea, după ce incidentul a devenit viral, presa a relatat că totul a fost doar un exerciţiu militar care a mers cum nu se poate mai prost.

Personalul militar aflat la Baza Yeovilton a Marinei Regale desfăşura un exerciţiu pentru Operaţiunea London Bridge, numele de cod care va fi folosit atunci când Regina Marii Britanii va înceta din viaţă.

Se pare că o persoană a primit mesajul, iar mai apoi l-ar fi trimis mai departe, crezând că este real. 

Modul de acţiune pentru London Bridge este în vigoare de decenii întregi, vestea morţii Reginei urmând a fi transmisă prin linii sigure premierului şi altor oficiali cheie înainte de a fi anunţată prin intermediul canalelor de ştiri oficiale. Când publicaţia The Guardian a publicat un raport detaliat al planurilor în 2017, era menţionată şi implicarea mai multor corpuri de armată, Parlamentul fiind convocat ca şi mii de persoane din cadrul armatei, care ar trebui să se prezinte la Westminster Hall.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici