- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Regina Marii Britanii, vizată de o tentativă de asasinat în 1970
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a scăpat în 1970, în Australia, de o tentativă de asasinat, după ce persoane necunoscute au încercat să provoace deraierea trenului în care ea călătorea cu soţul său, prinţul Filip, a declarat miercuri presei un poliţist în rezervă.
Regina Marii Britanii, vizată de o tentativă de asasinat în 1970 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un buştean imens a fost plasat pe una dintre şinele căii ferate pe care circula trenul ce o transporta, la 29 aprilie 1970, pe regină către oraşul Orange, în statul Noua Galie de Sud (în sud-est), a povestit fostul anchetator de poliţie Cliff McHardy, pentru un ziar local, Lithgow Mercury.
Trenul care mergea încet s-a lovit cu putere de obstacol lângă oraşul Bowenfels, din Blue Mountains, la 150 de kilometri nord-vest de Sydney, dar nu a deraiat.
Trenul, cu buşteanul blocat în faţa locomotivei, s-a oprit după 200 de metri, la o trecere de nivel aproape de gara din Bowenfells, a precizat ziarul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Printre suspecţii vizaţi în timpul anchetei figurau simpatizanţi ai Armatei republicane irlandeze (IRA), aflate atunci în luptă împotriva dominaţiei britanice în Irlanda de Nord, a subliniat McHardy.
Fostul poliţist în vârstă de 81 de ani a dezvăluit acum acest presupus complot împotriva reginei Marii Britanii, după aproape 40 de ani de la evenimente, pentru că el regretă faptul că vinovaţii nu au fost niciodată arestaţi.
"Acesta este unul dintre cele mai mari regrete din cariera mea de poliţist", a declarat el.
"Noi nu am identificat niciodată suspecţi valabili pentru că atunci când interogam oameni, nu puteam să dezvăluim la ce se referă ancheta noastră, întrebările noastre fiind enigmatice", a explicat el.
Potrivit acestuia, nu putea să fie vorba doar de un simplu accident sau de un act de vandalism deoarece obstacolul fusese pus după trecerea unei alte locomotive care inspectase în prelabil drumul.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO