- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (22.05.2022, 22:27)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reguli noi privind circulaţia în zona Mariupol. Militarii ruşi eliberează permise de trecere
Militarii ruşi care controlează Mariupol au început să ceară permise pentru maşinile care intră şi ies din oraşul ocupat, a declarat duminică un consilier al primarului ucrainean, potrivit CNN.
Urmărește
917 afișări
Consilierul Petro Andrushchenko a anunţat noile reguli impuse de ruşi şi a avertizat că deportările de ucraineni din regiune sunt în creştere.
Conform restricţiilor introduse sâmbătă, maşinile şi pasagerii care intră în oraş au nevoie de permise de unică folosinţă eliberate de un comandant rus din Manhush sau Vynohradne, oraşe situate la vest şi la est de oraşul ocupat, a declarat Andruşcenko.
Paşapoartele pentru a părăsi oraşul trebuie obţinute de la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Populare Doneţk, susţinută de ruşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Există deja o aşteptare de câteva săptămâni pentru un permis, a spus consilierul ucrainean, iar pentru a călători în interiorul districtului fără a intra în oraş este nevoie, de asemenea, de un permis.
„Pentru cei care au de gând să viziteze Mariupol, nu uitaţi că, deocamdată, este o călătorie dus-întors", a avertizat el.
Mariupol, un oraş-port de importanţă strategică la Marea Azov, a intrat sub controlul complet al Rusiei săptămâna trecută, odată cu predarea combinatului siderurgic Azovstal, ultimul bastion al ucrainenilor care apărau comunitatea.
În prezent, ruşii instalează mai multe puncte de control pentru a monitoriza călătoriile în district.
„Astăzi este aproape imposibil să părăseşti oraşul, chiar şi spre Berdyansk... Pe măsură ce apar noi puncte de control, toate drumurile, atât cele oficiale, cât şi cele neoficiale, sunt blocate. Astăzi, este imposibil să ocoleşti procedura de filtrare sau să obţii un permis de trecere de la autorităţile de ocupaţie", a declarat Andruşcenko.
Aproape 50.000 de persoane au fost deportate din Mariupol de către ruşi, a mai spus consilierul Petro Andrushchenko, adăugând că autorităţile ucrainene încearcă să afle unde au fost trimise.
„Situaţia este foarte complicată. Majoritatea oamenilor pleacă fără niciun fel de documente.... Dar există şi cazuri norocoase. Nu cu mult timp în urmă, 56 de locuitori din Mariupol au fost deportaţi din Penza. Şi ei se află deja în ţările baltice. Sperăm că vom reuşi să aducem cel puţin o parte dintre oamenii noştri înapoi în Ucraina sau în ţările libere", a explicat Andruşcenko.
El a precizat că 313 persoane, inclusiv 55 de copii, au fost deportate sâmbătă din Mariupol în tabăra de filtrare Bezimenne.
Aproximativ 175 de persoane, inclusiv 17 copii, au fost deportate sâmbătă de la Bezimenne în Rusia, a mai spus consilierul, iar 70 de persoane, inclusiv 12 copii, au trecut prin punctul de filtrare din satul Nikolske în Rusia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Atac aerian în regiunea Jîtomîr. Ucraina susţine că „patru rachete de croazieră ruseşti au fost distruse"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe