- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Comerţul cu câini pentru consum, o realitate dramatică - VIDEO
Consumul de carne de câine este o realitate tristă în unele ţări din lume la ora actuală, iar tratamentele la care sunt supuse animalele sunt înspăimântătoare, organizaţiile care luptă pentru protejarea acestora fiind depăşite de situaţie.
REPORTAJ: Comerţul cu câini pentru consum, o realitate dramatică
Un centru de carantină pentru animale din Nakhon Phanom, din nord-estul Thailandei, aflat la câţiva kilometri de graniţa cu Laos, este adăpost pentru câini care sunt comercializaţi ilegal, relatează CNN.
Adăpostul, care ar trebui să găzduiască 400 de animale, are peste 1.700 de câini ţinuţi în cuşti de beton. Regiunea este cunoscută pentru tratamentele inumane aplicate animalelor, care ulterior sunt traficate în Vietnam, unde sunt consumate ca o delicatesă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Deşi nu există nicio dovadă ştiinţifică în acest sens, localnicii consideră carnea de câine ca având calităţi medicinale şi afrodiziace.
Autorităţile thailandeze au oprit recent mai multe camioane care transportau mii de câini către graniţă. Animalele erau ţinute în cuşti de oţel, înghesuite, fără a primi mâncare şi apă pe parcursul călătoriei de câteva zile. Unii dintre câini mor în timpul transportului, în timp ce alţii sunt răniţi din cauza luptelor care izbucnesc între ei.
Destinaţia o reprezintă restaurantele din Vietnam, unde un singur câine poate fi vândut cu 60 de dolari.
John Dalley, fondatorul unei funadaţii pentru ajutorarea câinilor, spune că animalele sunt tratate mult mai crud la destinaţie: "Sunt jupuiţi de vii, bătuţi şi li se dă foc. Este o moarte groaznică pe care încercăm să o oprim".
Puţinii câini de rasă sunt adoptaţi imediat din adăpost, însă majoritatea - care reprezintă câini vagabonzi - vor părăsi cuştile de beton când pleacă spre Vietnam sau mor din cauza bolilor.
Chusak Pongpanit, directorul adăpostului, este conştient de problemele pe care le are: "Avem nevoie de fonduri pentru a avea grijă de aceşti câini înainte să-şi găsească un adăpost, în cazul în care îl găsesc".
La doar câţiva metri de câinii sănătoşi se află cuştile celor grav bolnavi. În urmă cu o lună au murit 780 de animale.
"Este extrem de trist, pentru că în Vest am putea să îi ajutăm cu adevărat. Aici le putem oferi doar îngrijire paliativă, însă ei au nevoie de un tratament adecvat, hrană corespunzătoare şi case. Un adăpost nu ar trebui să fie capătul de drum pentru câini. Dacă am putea opri comerţul pentru consumarea câinilor am putea opri toată această dramă", a declarat Hayley Walters, o asistentă veterinară care are grijă de animale.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO