Video Reprezentantul OMS în România: Când va trece pandemia de coronavirus şi ce trebuie să facem pentru a rupe lanţul de transmisie
- Europa trebuie să ia măsuri îndrăzneţe ca să oprească epidemia de COVID 19
- OMS spune că trebuie să găsim, izolăm, testăm şi tratăm fiecare caz
- Sunt aşteptate mai multe cazuri în Europa
Miljana Grbic, reprezentantul OMS în România, a povestit pentru MEDIAFAX că Europe trece prin schimbări fundamentale dinc auza epidemiei de coronavirus. “Viaţa a milioane de oameni din Regiunea Europeană OMS suferă schimbări radicale. Aceasta este, pur şi simplu, o realitate nouă.”
Europa este epicentrul primei pandemii de COVID-19 şi fiecare ţară, fără excepţii, trebuie să întreprindă cele mai îndrăzneţe acţiuni pentru a opri sau a încetini răspândirea acestui virus. „Acţiunile cele mai îndrăzneţe” ar trebui să includă acţiunea comunităţii. A crede că „asta nu mă priveşte” nu este o opţiune”, a povestit Miljana Grbic.
Reprezentantul OMS în România consideră că partea bună este că ţara noastra este în alertă şi în gardă. “Au fost lansate măsuri de pregătire, pregătire şi răspuns la mai multe niveluri. Avem consultări regulate cu Ministrul Sănătăţii pentru a aduna şi a împărtăşi informaţii utile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
”1. Detectează, protejează şi tratează. Nu puteţi lupta împotriva unui virus dacă nu ştiţi unde se află. Găsiţi, izolaţi, testaţi şi trataţi fiecare caz, pentru a rupe lanţurile de transmisie.
2. Reduceţi transmisia. Nu lăsaţi doar acest foc să ardă. Izolează bolnavii şi carantinează contactele lor. În plus, măsurile care cresc distanţa socială, cum ar fi anularea evenimentelor sportive, pot contribui la reducerea transmiterii. Chiar dacă nu puteţi opri transmisia, o puteţi încetini şi salva vieţi.
3. Inovaţi şi învăţaţi. Acesta este un virus nou şi o situaţie nouă. Cu toţii învăţăm şi cu toţii trebuie să găsim noi modalităţi de a preveni infecţiile, de a salva vieţi şi de a reduce impactul. Toate ţările au lecţii de împărtăşit”, a declarat aceasta într-un interviu MEDIAFAX.
Când va trece epidemia? Răspunsul încă nu îl are nimeni. “Nu vom şti când va fi apogeul acestui focar până mai târziu în evoluţia sa. Virusul poate recăpăta teren după ce pare să se retragă. Nu am vrea să speculăm. În orice caz, ne aşteptăm să fie raportate mai multe cazuri în Europa şi la nivel global”, a mai declarat Grbic.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO