- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reţea globală de falsificare de carduri şi furt de identitate, neutralizată de poliţia din New York
Autorităţile din New York au neutralizat o reţea globală implicată în falsificarea de carduri de credit şi furt de identitate, responsabilă pentru o fraudă de 13 milioane de dolari, a anunţat, vineri, procurorul districtual Richard Brown, citat de CNN.
Reţea globală de falsificare de carduri şi furt de identitate, neutralizată de poliţia din New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Brown a afirmat că reţeaua ar putea fi cea mai mare şi probabil cea mai sofisticată descoperită până în prezent în Statele Unite.
Anchetatorii au angajat translatori pentru a traduce convorbiri interceptate în arabă, rusă şi mandarină, care au permis poliţiei să reţină 86 de suspecţi, într-o serie de raiduri care a început marţi, a precizat el, adăugând că alţi 25 de suspecţi se află încă în libertate.
Toate cele 111 persoane urmărite au fost puse sub acuzare pentru furt, iar 20 dintre acestea sunt acuzate şi pentru jafuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Pe 24, l-ai trimis pe Marcel la pește și pe Nicu la saramură. Ai desființat Democrativa. Pe 1 Decembrie reciți „Deșteaptă-te, Române” ca pe „Tatăl Nostru” și le-o dai în vot!
-
CSAT a constatat că TikTok a influenţat alegerile prezidenţiale din România: Un candidat a beneficiat de o expunere masivă / Reacţia platformei chineze
-
BREAKING NEWS CCR a decis renumărarea tuturor voturilor din turul 1 al alegerilor prezidenţiale. Campania electorală se suspendă
-
Lasconi, despre renumărarea voturilor: Este o tentativă clară de a manipula rezultatul alegerilor
Unii dintre suspecţi sunt bănuiţi că au fost implicaţi în "sesiuni de cumpărături pe întreg teritoriul ţării, s-au cazat la hoteluri de cinci stele, au închiriat automobile de lux şi avioane private şi au cumpărat electronice în valoare de zeci de mii de dolari, dar şi genţi şi bijuterii de lux, folosind cărţi de credit falsificate", a precizat Procuratura din Queens.
Ancheta, care a durat doi ani, s-a desfăşurat sub numele de cod Operation Swiper şi a implicat urmărire pe teren, obţinere de informaţii şi interceptarea a mii de convorbiri telefonice şi a zeci de telefoane.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO