- Home
- Externe
- KABUL, (21.12.2015, 16:09)
- Roxana Maciuca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reţeaua teroristă Stat Islamic încearcă să recruteze militanţi în Afganistan prin emisiuni radio
Reţeaua teroristă Stat Islamic încearcă să recruteze militanţi în Afganistan pe cale radiofonică, în încercarea de a-şi consolida poziţiile şi de a elimina mişcarea Taliban, cea mai puternică grupare insurgentă din ţară, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.
Urmărește
548 afișări
Reţeaua teroristă Stat Islamic încearcă să recruteze militanţi în Afganistan prin emisiuni radio
Oficialii afgani au exprimat o îngrijorare accentuată faţă de emisiunile radio, care încurajează tinerii să-şi găsească sensul în viaţă prin alăturarea unei mişcări radicale.
Dacă emisiunile radiofonice susţinute de militanţi ai grupărilor radicale capătă amploare în Afganistan, oficialii avertizează asupra amplificării unei stări de deznădejde printre cei afectaţi de război care se străduiesc să supravieţuiască într-un climat economic dur.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Cei mai mulţi dintre oamenii noştri nu au locuri de muncă şi acest post de radio va încuraja multe persoane să li se alăture", a explicat Ahmad Ali Hazrat, directorul consiliului din provincia Nangarhar, din estul Afganistanului.
"Acum Daesh (Stat Islamic) se află la şapte kilometri de oraşul Jalalabad şi, dacă guvernul nu acţionează curând, îşi vor extinde reţeaua radio şi vor recruta chiar şi din Kabul (capitala Afganistanului)", a subliniat Hazrat.
Oficialii din Nangarhar au explicat că nu pot închide radioul, pentru că îşi schimbă frecvenţa în mod regulat. "Se mută dintr-un loc într-altul", a explicat Attaullah Khogyani, un purtător de cuvânt al conducerii din Nangarhar.
Emisiunea zilnică, în dialectul Pashto, de 90 de minute, intitulată "Vocea Califatului" constă, în mare parte, din interviuri, mesaje şi cântece despre organizaţia teroristă Stat Islamic. Poate fi ascultată în provincia Nangarhar, unde militanţii SI au dobândit autoritate şi influenţă, controlând şi teritorii câştigate de la talibani, forţa insurgentă cea mai puternică din ţară. În una dintre emisiuni, un membru SI a susţinut că radioul va combate imaginea publică negativă a grupării.
"Există multe planuri de a ne defăima", reclamă Jan Aqa Shafaq, membru SI. "Cei mai mulţi din generaţia tânără, aceşti tineri care se bărbieresc cu atenţie şi poartă îmbrăcăminte care nu-i deosebeşte de femei, creează această propagandă", a denunţat Shafaq.
Reţeaua Stat Islamic este o forţă relativ nouă care activează în Afganistan, având o mai mare influenţă în Siria şi Irak, unde deţine vaste teritorii. Potrivit unui raport al Pentagonul publicat săptămâna trecută, reţeaua încearcă să recruteze foşti membri talibani sau actuali care sunt nemulţumiţi. Săptămna trecută, comandantul forţelor internaţionale în Afganistan, generalul american John Campbell, a precizat că există între 1.000-3.000 de militanţi SI în Afganistan şi că numărul acestor ar putea creşte dacă activităţile organizaţiei nu sunt monitorizate.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe