- Home
- Externe
- (10.07.2023, 15:16)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reţelele de socializare ar putea fi închise pe teritoriul UE dacă promovează revolte precum cele din Franţa
Platformele de social media precum TikTok şi Snapchat se vor confrunta cu posibile închideri dacă nu vor lua măsuri împotriva conţinutului problematic în timpul revoltelor, în conformitate cu legea Uniunii Europene privind conţinutul, a declarat luni comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton.
Urmărește
510 afișări
Thierry Breton, un politician francez, a răspuns, într-un interviu la un post de radio francez, la comentariile preşedintelui francez Emmanuel Macron care a lansat ideea închiderii unor reţele sociale în timpul revoltelor. Unii critici au comparat această măsură cu cele întâlnite în state autoritare precum China şi Iran.
"Atunci când există conţinuturi care incită la ură, conţinuturi care îndeamnă, de exemplu la revoltă, care îndeamnă, de asemenea, la omoruri şi la incendierea de maşini, li se va cere să şteargă conţinutul imediat", a declarat Breton în interviul acordat la France Info, citând Legea serviciilor digitale care va impune noi cerinţe pentru platformele mari începând cu 25 august, informează POLITICO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
"Dacă nu reuşesc să facă acest lucru, vor fi sancţionate imediat. Avem echipe care pot interveni imediat", a spus el. "Dacă nu acţionează imediat, atunci da, în acel moment vom putea nu doar să le impunem o amendă, ci şi să interzicem funcţionarea platformelor pe teritoriul nostru".
Nouăsprezece platforme online foarte mari, printre care TikTok, Snapchat, Instagram şi Twitter, vor trebui să se conformeze noilor obligaţii legale pentru a limita răspândirea de conţinut ilegal şi dăunător începând de luna viitoare. Platformele cu peste 45 de milioane de utilizatori în UE vor trebui, de asemenea, să predea Comisiei o primă evaluare detaliată a riscurilor majore pe care le prezintă pentru utilizatori. Acestea riscă amenzi potenţiale de până la 6 % din veniturile lor globale.
Breton a mai spus că, săptămâna viitoare, Comisia va efectua un "test de rezistenţă" asupra TikTok pentru a verifica cât de pregătită este aceasta să se conformeze noilor norme. Twitter a făcut deja un test, iar Meta a acceptat să fie testată luna aceasta.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe