Reuniune de urgenţă la nivelul UE, pe tema crizei gazului dintre Ucraina şi Rusia

Comisia Europeană a anunţat convocarea pentru marţi, 11 martie, a unei reuniuni extraordinare a grupului de coordonare pentru gaz, pentru a discuta pe tema crizei gazului dintre Ucraina şi Rusia, a anunţat marţi un purtător de cuvânt.

Urmărește
10 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă la nivelul UE, pe tema crizei gazului dintre Ucraina şi Rusia

Reuniune de urgenţă la nivelul UE, pe tema crizei gazului dintre Ucraina şi Rusia (Sursa: Mediafax Foto)

Comisarul european pentru Energie, Andris Piebalgs, a convocat "o reuniune extraordinară pentru a evoca această criză şi consecinţele sale, la 11 martie, la Bruxelles", a precizat purtătorul de cuvânt Marilyn Carruthers.

Grupul de coordonare reuneşte câte un expert energetic din fiecare cele 27 de state europene şi reprezentanţi ai Comisiei. Ar trebui să fie invitaţi şi un reprezentant rus şi respectiv unul ucrainean, chiar dacă au libertatea să nu răspundă invitaţiei, a adăugat aceasta.

Următoarea reuniune ordinară a grupului era programată iniţial pentru începutul lui aprilie.

"Uniunea Europeană consideră că în trecut Gazprom a demonstrat că este un furnizor de gaz de încredere pentru UE, la fel cum şi Ucraina a jucat un rol similar în calitate de partener de tranzit pentru Uniune. UE acordă acestui fapt o importaţă enormă", a subliniat comisarul pentru Energie, adăugând că în acest stadiu, niciun stat membru nu a semnalat reducerea livrării gazului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici