- Home
- Externe
- BERNA, (16.10.2016, 12:11)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reuniunea pe tema situaţiei din Siria s-a încheiat fără un acord. Ce au stabilit participanţii, printre care secretarul de Stat american, John Kerry, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov
Reuniunea de la Lausanne, la care au participat reprezentanţii Statelor Unite, Rusiei şi a mai multor state din Orientul Mijlociu, s-a încheiat fără să se ajungă la un acord pentru o strategie comună pentru implementarea unui nou armistiţiu în Siria, notează Reuters şi The Associated Press.
Urmărește
2306 afișări
Secretarul de Stat american, John Kerry, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov
Participanţii la reuniunea care au durat patru ore şi jumătate au propus o serie de soluţii şi au căzut de acord ca discuţiile pe tema Siriei să continue în viitorul apropiat.
Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat că discuţiile au fost determinate de "situaţia urgentă din Alep, de urgenţa de a găsi ceva care să funcţioneze, altceva decât acţiuni militare".
Miniştrii au oferit sugestii care "chiar ar putea modela diferite abordări," a mai declarat oficialul american, care a mai spus că reuniunea a fost "exact ce am dorit," indicând aşteptările scăzute ale acestuia, notează The Associated Press.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat "Astăzi am discutat câteva idei într-un cadru de state care pot influenţa situaţia".
Acesta a mai precizat că participanţii "au convenit să continue contactele în următoarele zile," adăugând că diplomaţii s-au pronunţat "în favoarea unei lansări rapide a procesului politic".
Această reuniune a fost prima între Kerry şi Lavrov de la eşecul celui de-al doilea armistiţiu din Siria, în luna septembrie.
Avioanele forţelor aeriene ruse şi siriene au continuat şi sâmbătă să atacate zonele controlate de rebeli în oraşul Alep, a anunţat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului.
Rusia susţine, inclusiv militar, regimul Bashar al-Assad, în timp ce Statele Unite oferă sprijin grupurilor insurgente ale opoziţiei siriene.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.
Reprezentantul Rusiei la discuţiile de la Lausanne a mai declarat că toţi participanţii au fost de acord că naţiunea siriană ar trebui să-şi decidă singură viitorul prin intermendiul unui dialog constructiv, iar ţara trebui să rămână întreagă şi seculară.
Ministerul rus de Externe a comunicat că operaţiunile împotriva teroriştilor Stat Islamic şi Frontul Nusra vor continua, precizând că opoziţia siriană moderată trebuie să se separe de militanţii Frontului Nusra şi ai altor grupuri teroriste afiliate cu aceasta, notează TASS.
Potrivit BBC News, secretarul american de Stat, John Kerry, urmează să aibă duminică o discuţie pe tema situaţiei din Siria cu omologii săi din Marea Britanie, Franţa şi Germania, întâlnirea urmând să fie găzduită de ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe