- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reuters: Administraţia Biden va trimite pentru prima dată în Ucraina muniţie cu uraniu sărăcit
Administraţia Biden va trimite pentru prima dată în Ucraina muniţie care conţine uraniu sărăcit, potrivit unui document consultat de Reuters şi confirmat separat de doi oficiali americani.
Reuters: Administraţia Biden va trimite pentru prima dată în Ucraina muniţie cu uraniu sărăcit
Muniţia, care ar putea ajuta la distrugerea tancurilor ruseşti, face parte dintr-un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina care urmează să fie prezentat în cursul săptămânii viitoare.
Muniţia poate fi lansată de pe tancurile Abrams americane care, potrivit unei persoane familiarizate cu acest subiect, ar urma să fie livrate Ucrainei în următoarele săptămâni.
Unul dintre oficiali a declarat că viitorul pachet de ajutor va avea o valoare cuprinsă între 240 şi 375 de milioane de dolari, în funcţie de ceea ce este inclus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Valoarea şi conţinutul pachetului erau încă în curs de finalizare, au spus oficialii. Casa Albă nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
Deşi Marea Britanie a trimis muniţie cu uraniu sărăcit în Ucraina la începutul acestui an, acesta ar fi primul transport de muniţie din SUA şi va stârni probabil controverse. Aceasta vine după o decizie anterioară a administraţiei Biden de a furniza muniţie cu dispersie Ucrainei, în ciuda îngrijorărilor legate de pericolele pe care astfel de arme le reprezintă pentru civili.
Utilizarea muniţiilor cu uraniu sărăcit a fost intens dezbătută, oponenţii, cum ar fi Coaliţia Internaţională pentru Interzicerea Armelor cu Uraniu, afirmând că există riscuri periculoase pentru sănătate în urma ingerării sau inhalării prafului de uraniu sărăcit, inclusiv cancer şi malformaţii congenitale. În timp ce uraniul sărăcit este radioactiv, acesta este mult mai puţin radioactiv decât uraniul natural, deşi particulele pot persista pentru o perioadă de timp considerabilă.
Statele Unite au folosit muniţie cu uraniu sărăcit în cantităţi masive în războaiele din Golf din 1990 şi 2003 şi în bombardamentele NATO asupra fostei Iugoslavii din 1999.
Wall Street Journal anunţa la jumătatea lunii iunie că SUA ia în considerare posibilitatea de a trimite muniţie cu uraniu sărăcit în Ucraina.
Asistenţa de securitate pentru Ucraina de la invazia rusă din februarie 2022 a fost de peste 43 de miliarde de dolari.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO