- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reuters: Departamentul de Stat al SUA a transmis companiilor europene că riscă sancţiuni dacă ajută la construcţia conductei de gaz dintre Rusia şi Germania Nord Stream 2
- Departamentul de Stat al SUA a transmis luna aceasta companiilor europene despre care suspectează că ajută la construirea conductei de gaz Nord Stream 2 din Rusia că se confruntă cu riscul de a fi puse sub sancţiuni, au declarat două surse pentru Reuters..
- „Încercăm să informăm companiile cu privire la risc şi să le îndemnăm să se retragă înainte de a fi prea târziu”, a declarat pentru Reuters o sursă a guvernului SUA cu condiţia anonimatului.
Reuters: SUA le-a trasmis companiilor europene că riscă sancţiuni dacă ajută la construcţia conductei de gaz dintre Rusia şi Germania Nord Stream 2
Sursa americană a declarat că Departamentul de Stat trebuie să emită un raport cu privire la companiile despre care crede că ajută la construcţia conductei dintre Rusia-Germania. Companiile care ar putea fi incluse în raport includ cele care oferă asigurări, care ajută la amenajarea conductei sau verifică echipamentul de construcţie al proiectului, a spus sursa pentru Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Conducta de 11 miliarde de dolari, unul dintre cele mai importante proiecte ale Rusiei în Europa, a stârnit tensiuni între Washington şi Moscova.
Administraţia Trump se opune Nord Stream 2, care ar priva Ucraina de comisioane de tranzit profitabile, spunând că va creşte pârghia economică şi politică a Rusiei asupra Europei. Administraţia a împins, de asemenea, exporturile de gaze naturale lichefiate americane către Europa, un combustibil care concurează cu gazul din Rusia.
Kremlinul spune că Nord Stream 2, condus de compania de stat Gazprom, este un proiect comercial.
Germania, cea mai mare economie din Europa, spune, de asemenea, că conducta este pur şi simplu comercială.
Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, s-a opus proiectului când era vicepreşedinte sub conducerea lui Barack Obama. Nu este sigur dacă ar fi dispus să facă compromisuri asupra proiectului după 20 ianuarie când va prelua.
Gazprom a oprit construcţia Nord Stream 2 pentru un an după sancţiunile SUA din decembrie 2019. Dar lucrările au fost reluate, deoarece Gazprom speră să finalizeze conducta Nord Stream 2 sub Marea Baltică pentru a dubla capacitatea liniei existente. Proiectul este finalizat în proporţie de 90%, rămânând de terminate 100 de kilometri în apele adânci din Danemarca.
O sursă industrială din SUA care a văzut comunicările Departamentului de Stat a declarat pentru Reuters că companiile europene, inclusiv cele germane, au primit anchetele în ultimele luni, începând din octombrie, despre activităţile lor legate de Nord Stream 2.
Departamentul de stat a întrebat companiile în octombrie dacă au fost implicate în Nord Stream 2 şi dacă au continuat lucrările după 15 iulie şi valoarea oricăror servicii sau asistenţă.
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, i-a avertizat pe investitorii din conductele Nord Stream 2 şi Turkstream din Rusia că s-ar putea confrunta cu sancţiuni în temeiul Legii Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act din 2017.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36