Reuters: Iranul va livra în curând sute de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune Rusiei

  • Zeci de militari ruşi sunt instruiţi în Iran pentru a utiliza sistemul de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune Fath-360, au declarat, în exclusivitate pentru Reuters, două surse din serviciile de informaţii europene.
  • Sursele Reuters au adăugat faptul că se aşteaptă la livrarea a sute de arme ghidate prin satelit către Rusia pentru războiul din Ucraina.
Urmărește
6011 afișări
Imaginea articolului Reuters: Iranul va livra în curând sute de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune Rusiei

Reuters: Iranul va livra în curând sute de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune Rusiei

Cei doi oficiali din serviciile de informaţii europene au declarat că personalul rus a vizitat Iranul pentru a învăţa cum să opereze sistemul de apărare Fath-360, care lansează rachete cu o rază maximă de acţiune de 120 de kilometri şi un focos de 150 kg.

Una dintre surse a declarat pentru Reuters că „singurul pas posibil" după instruire ar fi livrarea efectivă a rachetelor către Rusia.

În replica, un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA a avertizat că Statele Unite şi aliaţii lor din NATO şi partenerii G7 „sunt pregătiţi să ofere un răspuns rapid şi sever dacă Iranul ar avansa cu astfel de transferuri".

Misiunea permanentă a Iranului la ONU a afirmat într-o declaraţie că Republica Islamică a creat un parteneriat strategic pe termen lung cu Rusia în diverse domenii, inclusiv cooperarea militară.

„Cu toate acestea, din punct de vedere etic, Iranul se abţine de la transferul oricăror arme, inclusiv rachete, care ar putea fi potenţial utilizate în conflictul cu Ucraina până la încheierea acestuia", se arată în declaraţie, relevă sursa citată.

Până în prezent, sprijinul militar al Iranului pentru Moscova a fost limitat la livrarea dronelor de atac Shahed fără pilot, care transportă o fracţiune din explozibili şi sunt mai uşor de doborât.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici