Revolte anti-imigraţie: „Războiul civil este inevitabil" în Regatul Unit, spune Elon Musk

Miliardarul Elon Musk se află din nou în centrul unei controverse în Regatul Unit, după ce a spus că „războiul civil este inevitabil".

Urmărește
2183 afișări
Imaginea articolului Revolte anti-imigraţie: „Războiul civil este inevitabil" în Regatul Unit, spune Elon Musk

Revolte anti-imigraţie: „Războiul civil este inevitabil" în Regatul Unit, spune Elon Musk

Musk a reacţionat la un mesaj care atribuia violenţele actuale „imigraţiei în masă", scriind: „Un război civil este inevitabil".

Afirmaţia a stârnit reacţii imediate din partea oficialilor britanici, relatează AFP.

Luni, Downing Street a denunţat remarcile lui Musk ca fiind „nejustificabile".

Marţi, secretarul de stat pentru justiţie, Heidi Alexander, le-a descris drept „profund regretabile", subliniind că „toţi cei care au o platformă ar trebui să-şi exercite puterea în mod responsabil".

Musk, un susţinător al republicanului Donald Trump, nu s-a oprit aici. El a continuat să posteze şi să distribuie mesaje referitoare la infracţiunile atribuite migranţilor, criticând ceea ce el consideră a fi o aplicare inegală a legii. De asemenea, a pus sub semnul întrebării promisiunea premierului britanic Keir Starmer de a proteja moscheile şi comunitatea musulmană.

Experţii în dezinformare sunt îngrijoraţi de impactul acestor comentarii.

„Comentariile online pot avea o influenţă enormă asupra comportamentului offline", a avertizat Julia Ebner, cercetător la Institutul pentru Dialog Strategic.

Secretarul de stat pentru tehnologie, Peter Kyle, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mai multor platforme media, inclusiv X, Meta, Google şi TikTok. El le-a cerut să se asigure că utilizatorii care răspândesc conţinut instigator la ură nu au „unde să se ascundă".

Aceste evenimente au loc pe fondul unor revolte anti-imigraţie în Regatul Unit, declanşate de zvonuri nefondate legate de un atac cu cuţitul care a ucis trei fetiţe săptămâna trecută. Deşi suspectul s-a născut în Ţara Galilor, zvonurile despre originea sa străină au alimentat tensiunile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici