Rezultate strânse în urma unui scrutin "test" pentru Barack Obama, în statul New York

Candidatul republican la un scrutin local din statul New York, considerat un "test" pentru politica lui Barack Obama, avea un uşor avans, marţi seara, în faţa rivalului său democrat, potrivit primelor rezultate ale comisiei electorale, relatează AFP.

Urmărește
3 afișări

Acest scrutin din cel de-al 20-lea district parlamentar al statului New York a stârnit interesul atât al democraţilor, cât şi al republicanilor americani, fiind considerat un prim test pentru politica economică a preşedintelui Obama.

Alegerile au ca miză ocuparea locului eliberat de Kirsten Gillibrand, care a înlocuit-o pe Hillary Clitnon în Senat, după ce aceasta a fost numită secretar de Stat.

"Jim Tedisco (republicanul) are un uşor avans, de 1.000 de voturi", a declarat Robert Brehm, din cadrul comisiei electorale din această zonă rurală a statului New York.

Democratul Scott Murphy avea circa 62.000 de voturi, faţă de 63.000 de voturi ale rivalului său republican, adică 49,6 la sută faţă de 50,4 la sută.

Murphy a primit sprijinul public al lui Barack Obama, iar adversarul său pe cel al preşedintelui Partidului Republican, Michael Steele.

Adversarii republicani ai lui Obama ar putea exploata o înfrângere a candidatului democrat în acest scrutin ca fiind o respingere a politicii sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici