Rezultatele preliminare arată că 29,67 la sută dintre moldoveni au votat la referendum

Rezultatele preliminare arată că 29,67 la sută dintre alegătorii moldoveni s-au prezentat la vot în cadrul referendumului constituţional din Republica Moldova, a anunţat Comisia Electorală Centrală, citată de Jurnal de Chişinău în ediţia online.

Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului Rezultatele preliminare arată că 29,67 la sută dintre moldoveni au votat la referendum

Rezultatele preliminare arată că 29,67 la sută dintre moldoveni au votat la referendum (Imagine: Radu Stefan/Arhiva Mediafax Foto)

În total, au votat 789.407 alegători, dintre care peste 188.000 din Chişinău.

Potrivit secretarului CEC, Iurie Ciocan, citat de Info-Prim Neo, rezultatele anunţate sunt parţiale, deoarece nu au fost primite rezultatele de la toate secţiile de votare din raionul Dubăsari şi de la câteva secţii din Occident.

Ciocan a mai precizat că în unele localităţi nu este energie electrică şi datele nu pot fi transmise, notează Moldpres.

Cetăţenii moldoveni au votat duminică în cadrul unui referendum constituţional crucial pentru viitorul ţării, referitor la alegerea directă a preşedintelui Republicii Moldova.

Secţiile de vot au fost deschise între orele 7.00 şi 21.00 (7.00-21.00, ora României).

Pentru validarea scrutinului este necesar ca o treime dintre alegătorii incluşi pe liste să fi votat, iar pentru ca şeful statului să fie ales prin vot direct trebuie ca majoritatea celor prezenţi la referendum să se fi exprimat în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici