Rheinmetall va livra Ucrainei tancuri Leopard 1 pe care va instala sisteme Skyranger

Compania germană Rheinmetall va oferi Ucrainei tancuri hibride Leopard, pe care va instala turele Skyranger, care pot doborî rachetele şi dronele ruseşti, scrie Monitorul Apărării, care citează Pravda Ukrainska.

Urmărește
731 afișări
Imaginea articolului Rheinmetall va livra Ucrainei tancuri Leopard 1 pe care va instala sisteme Skyranger

Rheinmetall va livra Ucrainei tancuri Leopard 1 pe care va instala sisteme Skyranger

„Un nou sistem Frankenstein, conceput pentru a doborî dronele şi rachetele ruseşti, va fi livrat Ucrainei de compania germană. Rheinmetall a anunţat că va instala sistemul Skyranger pe tancul Leopard 1, creând un nou vehicul care să întărească apărarea Ucrainei”, a declarat Bjorn Bernhard, şeful sistemelor terestre de la Rheinmetall. Aceste tancuri modificate sunt numite „Frankenstein”.

Sistemul Frankenstein este compus dintr-o turelă Skyranger, instalată pe tancul de luptă Leopard 1. Bjorn Bernhard a mai spus şi că sunt multe tancuri Leopard 1 pe care pot fi instalate turelele Skyranger cu un tun automat de 35 de mm.

Sistemul Skyranger are nişte senzori sofisticaţi cu o capacitate vizuală de 360 de grade pe câmpul de luptă şi este capabil să lovească dronele militare. Încă nu se ştie sigur când va primi Ucraina aceste vehicule.

Ucraina a mai folosit, în trecut, pentru a doborî dronele Shahed, un sistem antiaerian hibrid în cadrul programului FrankenSAM, un program comun al Washingtonului şi Kievului. Din ianuarie, cinci proiecte au fost dezvoltate sub conceptul FrankenSAM, toate sistemele fiind dislocate deja pe câmpul de luptă.

Bernhard a anunţat, recent, şi deschiderea unei fabrici Rheinmetall în vestul Ucrainei, unde compania repară tancurile germane stricate pe câmpul de luptă. Prin repararea lor în Ucraina, compania speră să reducă timpul necesar întoarcerii lor pe câmpul de luptă. La început, fabrica va repara doar vehiculele Marder şi variantele mai vechi ale tancului Leopard. Cu toate acestea, Rheinmetall speră să repare şi tancurile Leopard 2, mai moderne, în Ucraina.

Turela autonomă

La expoziţia de armament Eurosatory de anul acesta, compania Rheinmetall a prezentat prototipul unui tanc de luptă cu o turelă autonomă.

„Numeroasele experienţe operaţionale şi viitoarele tehnologii ne determină să dezvoltăm sistemele noastre terestre de luptă. Rheinmetall vrea să dezvolte soluţii superioare în viitor. La Eurosatory 2024, prezentăm Conceptul Turela Autonomă (n.r. eng. CUT), un prototip al unei turele autonome pentru tancurile de viitoare generaţie”, se arată într-un comunicat al companiei. Potrivit acestui comunicat, principala armă a acestui tanc este un tun de 130 de mm, iar capacitatea de muniţie este de 25 de cartuşe. Tancul are integrată şi o mitralieră RMG762.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici