Riposta Israelului: armata israeliană a lansat un atac asupra capitalei Libanului. Un comandant Hezbollah a fost ucis

  • O explozie puternică s-a auzit vineri la Beirut.
  • Ulterior, un nor gros de fum a acoperit capitala Libanului.
  • Armata israeliană a anunţat că a efectuat „lovitură direcţionată” ca răspuns la atacul cu zeci de rachete lansat de Hezbollah.
Urmărește
1802 afișări
Imaginea articolului Riposta Israelului: armata israeliană a lansat un atac asupra capitalei Libanului. Un comandant Hezbollah a fost ucis

Locuitorii din suburbiile de sud ale Beirutului au anunţat că au auzit o explozie puternică, potrivit Reuters. Un nor gros de fum se ridică deasupra capitalei libaneze.

Armata israeliană a declarat că a efectuat o „lovitură direcţionată”. Mai multe rachete au lovit o zona foarte populată cunoscută sub numele de Dahiyeh, a informat Al-Mayadeen TV din Beirut.

Sursele susţine că lovitura israeliană a vizat un comandant de vârf al Hezbollah. Este vorba despre comandantul operaţiunilor Hezbollah, Ibrahim Aqil. Acesta era căutat de zeci de ani de americani pentru un atac asupra unei ambasade SUA. De altfel, americanii oferă o recompensă pentru Aqil.

Se pare că Ibrahim Aqil a fost omorât în atacul de vineri, dar informaţia nu a fost confirmată în mod oficial de niciuna dintre părţi. Până în prezent Ministerul Sănătăţii din Liban a anunţat că sunt trei persoane decedate şi 17 rănite.

Atacul israelian apare la puţin timp după ce Hezbollah a lansat 140 de rachete către nordul Israelului.

Conflictul dintre Israel şi Hezbollah s-a intensificat după ce mii de pagere şi dispozitive walkie-talki folosite de membrii Hezbollah au explodat marţi şi miercuri, ucigând 37 de persoane şi rănind mii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici