- Home
- Externe
- BERLIN, (27.03.2013, 16:38)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Riscul de sărăcie în Germania era în 2010 mai mare decât în Franţa
Aproximativ 16 la sută dintre locuitorii Germaniei trăiau sub pragul de sărăcie în 2010, mai mulţi decât în Franţa, în timp ce în România procentul era de peste 22 la sută, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul federal german pentru statistici Destatis.
Urmărește
133 afișări
Riscul de sărăcie în Germania era în 2010 mai mare decât în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
La nivelul Uniunii Europene, ca şi la nivelul zonei euro, 16,9 la sută din populaţie trăia sub pragul de sărăcie, afirmă Destatis într-un comunicat, ce compilează date din 2010, prin urmare de dinainte de agravarea crizei în mai multe ţări din zona euro.
Franţa se situează sub media europeană, cu 14 la sută din populaţie sub acest prag, acelaşi nivel ca în Suedia.
Proporţia locuitorilor aflaţi sub pragul de sărăcie este cea mai scăzută în Cehia (9,8 la sută), Olanda (11 la sută), Austria (12,6 la sută), Danermaca şi Slovenia (13 la sută).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
La cealaltă extremitate a tabloului figurează Bulgaria (22,3 la sută), România (22,2 la sută), Spania (21,8 la sută) şi Grecia (21,4 la sută).
Potrivit unei definiţii europene, o persoană riscă să alunece în sărăcie atunci când venitul său (inclusiv ajutoarele sociale) este mai mic de 60 la sută din venitul mediu al populaţiei ţării respective, aminteşte Destatis.
Pentru Germania, acest prag era evaluat în 2010 la un venit mediu anual de 11.426 de euro, respectiv 952 de euro pe lună. Pentru Franţa, acesta se ridica la 11.997 de euro pe an.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe