- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Riscul unui nou accident care ar polua cu petrol Golful Mexic există în continuare
Petrolul deversat în Golful Mexic în 2010 a fost în mare parte colectat, iar siguranţa platformelor petroliere a fost îmbunătăţită, dar Statele Unite nu sunt ferite de o nouă catastrofă similară, afirmă amiralul în retragere Thad Allen, care a coordonat operaţiunile de curăţare.
Riscul unui nou accident care ar polua cu petrol Golful Mexic există în continuare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Nu se va putea elimina niciodată riscul producerii unui dezastru în această zonă", declară amiralul Thad Allen, care s-a ocupat de cazuri de poluare cu petrol din anii 1980, inclusiv de situaţia creată după explozia unei platforme pe 20 aprilie 2010 în largul coastelor statului Louisiana.
Accidentul industrial a provocat cea mai mare poluare cu petrol din istoria SUA, 4,9 milioane de barili de petrol fiind deversaţi în Golful Mexic.
"Iar operaţiunile de curăţare continuă. Cantităţile sunt mult mai mici şi limitate la anumite zone", precizează amiralul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Peste 1.700 de kilometri de coastă au fost poluaţi, iar peste 6.000 de păsări au murit, potrivit Consiliului american pentru Protejarea Resurselor Naturale.
"Evident că există o ameliorare faţă de situaţia anterioară, dar riscul unui asemenea eveniment nu va putea fi niciodată eliminat definitiv", precizează Allen.
"Este clar că această criză nu a fost soluţionată rapid", subliniază Allen, îndemnând Statele Unite să nu repete erorile din cazul Exxon Valdez, când în mare s-au scurs 50.000 de tone de petrol.
"La doi-trei ani după cazul Exxon Valdez, s-a investit enorm în cercetare pentru atenuarea acestor riscuri. Dar companiile au început să foreze mult mai adânc. Acest lucru nu trebuie să se repete", insistă Thad Allen.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO