Rishi Sunak şi Keir Starmer reacţionează după ce Nigel Farage a declarat că UE şi NATO au "provocat" invazia Ucrainei de către Rusia

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, şi liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, au criticat comentariile făcute de liderul Reform UK, Nigel Farage, care a susţinut că UE şi NATO au "provocat" invazia Rusiei în Ucraina prin extinderea spre est.

1312 afișări
Imaginea articolului Rishi Sunak şi Keir Starmer reacţionează după ce Nigel Farage a declarat că UE şi NATO au "provocat" invazia Ucrainei de către Rusia

Rishi Sunak şi Keir Starmer reacţionează după ce Nigel Farage (în imagine) a declarat că UE şi NATO au "provocat" invazia Ucrainei de către Rusia

"Ceea ce a spus el este complet greşit şi nu face decât să joace în favoarea preşedintelui rus Vladimir Putin", a declarat Sunak reporterilor sâmbătă. "Acest tip de abordare este periculos pentru securitatea Marii Britanii, pentru securitatea aliaţilor noştri care se bazează pe noi şi nu face decât să-l încurajeze şi mai mult pe Putin", a adăugat premierul.

Keir Starmer a declarat reporterilor că declaraţia lui Farage este una "ruşinoasă", adăugând că Rusia este singura responsabilă pentru invazia Ucrainei.

"Oricine candidează pentru Parlament ar trebui să spună foarte clar că Rusia este agresorul, Putin poartă responsabilitatea şi că suntem alături de Ucraina, aşa cum am făcut de la începutul acestui conflict", a spus Starmer. "Parlamentul a vorbit cu o singură voce în această privinţă încă de la începutul conflictului".

Farage a făcut aceste declaraţii scandaloase într-un interviu la postul BBC vineri seara, în contextul campaniei electorale din Marea Britanie. În cadrul emisiunii, Farage a fost interpelat cu privire la o postare pe reţelele de socializare din momentul în care Rusia a invadat Ucraina, la începutul anului 2022, în care spunea că războiul "a fost o consecinţă a extinderii UE şi NATO".

Întrebat vineri dacă îşi menţine aceste opinii, Farage a declarat că avertizează de zeci de ani cu privire la creşterea domeniului de aplicare atât al alianţei militare, cât şi al UE.

"Noi am provocat acest război", a spus Farage. "Desigur, este vina lui [a lui Putin]. El s-a folosit de ceea ce am făcut noi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici