Robert F. Kennedy Jr ia în calcul să se retragă din cursa prezidenţială şi să-şi unească forţele cu Donald Trump

  • Candidatul independent la preşedinţia SUA, Robert F. Kennedy Jr., ia în considerare posibilitatea de a se retrage din cursa prezidenţială pentru a-şi uni forţele cu rivalul republican Donald Trump.
  • Anunţul a fost făcut de partenera de campanie a lui Kennedy într-un interviu publicat marţi.
Urmărește
1340 afișări
Imaginea articolului Robert F. Kennedy Jr ia în calcul să se retragă din cursa prezidenţială şi să-şi unească forţele cu Donald Trump

Sursa foto: Mediafax Foto / AP/ Matt Rourke

Candidata independentă la vicepreşedinţie, Nicole Shanahan, a declarat că, în calitate de independenţi, ea şi Robert F. Kennedy riscă să atragă sprijinul unor potenţiali alegători ai lui Trump şi să le deschidă calea democraţilor Kamala Harris şi Tim Walz pentru a câştiga alegerile din noiembrie, scrie Reuters.

Partenera de campanie a lui Kennedy a subliniat în cadrul declaraţiilor că sunt două opţiuni: ieşirea din cursa prezidenţială şi unirea forţelor cu Donald Trump sau riscul victoriei pentru Kamala Harris, potrivit NBC News.

Pe de altă parte, republicanul Donald Trump a declarat marţi că ar fi „cu siguranţă” deschis ca Robert F. Kennedy Jr. să joace un rol în administraţia sa dacă independentul se va retrage din cursa prezidenţială şi îl va susţine pe fostul preşedinte, scrie CNN.

„Este un tip genial. Este un tip foarte inteligent. Îl cunosc de foarte mult timp”, a spus Trump. „Nu ştiam că se gândeşte să se retragă, dar dacă se gândeşte să se retragă, cu siguranţă aş fi deschis la asta”, a completat republicanul.

Robert F. Kennedy se confruntă cu o luptă dificilă pentru calificarea pe buletinul de vot prezidenţial în multe state, dar ar putea sustrage suficiente voturi în cursa strânsă dintre Harris şi Trump pentru a avea un impact disproporţionat. Potrivit Reuters, un sondaj Ipsos realizat în această lună arată că sprijinul lui Kennedy pentru cursa prezidenţială este de 4%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici