- Home
- Externe
- TIRASPOL, (10.05.2014, 08:24)
- Anna Primac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rogozin: Semnarea Acordului de Asociere cu UE ar putea avea consecinţe foarte grave asupra Republicii Moldova
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a avertizat vineri, la Tiraspol, că semnarea unui Acord de Asociere cu Uniunea Europeană ar putea avea consecinţe foarte grave asupra Republicii Moldova, subliniind că Transnistria este "sub patronajul Rusiei şi nu vom permite nimănui să o supere".
Urmărește
9221 afișări
Dmitri Rogozin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Este paradoxal că elita politică de la Chişinău vrea să se apropie de Bruxelles şi crede că acolo se va simţi mai bine, deşi peste 700.000 de cetăţeni moldoveni lucrează pe teritoriul Rusiei", a declarat Rogozin într-o conferinţă de presă, potrivit site-ului preşedinţiei transnistrene president.gospmr.ru/.
În opinia vicepremierului rus, "poporul Republicii Moldova vrea să fie alături de Rusia printr-o integrare în Uniunea Euroasiatică".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Avertizăm în mod direct că (semnarea Acordului de Asociiere cu UE) ar putea avea consecinţe foarte grave asupra Republicii Moldova şi a populaţiei sale. Suntem categoric împotriva faptului că Transnistria nu este invitată să participe la negocierile" dintre Chişinău şi Bruxelles, a afirmat Rogozin.
El a subliniat că "Transnistria se află sub patronajul Rusiei şi nu vom permite nimănui să o supere".
Anterior, Rogozin a afirmat că recunoaşterea independenţei Transnistriei este o "problemă complicată", dar acest lucru "va depinde de evoluţia evenimentelor" în această regiune, relatează agenţia Novosti PMR, în pagina electronică.
"Rusia cunoaşte dorinţele transnistrenilor şi ţine cont de toate referendumurile care au avut loc în regiune, dintre care două au fost legate de integrarea în Rusia", a adăugat Rogozin.
Totodată, el a menţionat că "Rusia va fi bucuroasă să coopereze cu Republica Moldova. Îi iubim pe moldovenii noştri ortodocşi, însă avem probleme cu elita politică care a decis să se îndrepte spre Bruxelless. După părerea mea, ei (politicienii moldoveni) pot pleca singuri spre Europa şi nimeni nu va avea de suferit", a adăugat vicepremierul rus.
În legătură cu reacţia negativă a autorităţilor de la Chişinău faţă de vizita sa la Tiraspol, Rogozin a declarat că "Nu am vrut să deranjez pe nimeni. Suntem pregătiţi pentru un dialog".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Avionul lui Dmitri Rogozin, deviat prin România pentru a ajunge în Republica Moldova. Ucraina nu a permis trecerea prin spaţiul său aerian
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe