- Home
- Externe
- PARIS, (24.11.2016, 15:34)
- Mihai Draghici
Roma acuză o companie românească în cazul prăbuşirii Sondei Schiaparelli; ESA: Un senzor a fost defect
Un senzor defect pare să fi cauzat prăbuşirea pe Marte a Sondei spaţiale Schiaparelli, anunţă Agenţia spaţială europeană (ESA), după ce Agenţia spaţială italiană (ASI) a acuzat o companie fondată în România de eşecul misiunii.
Urmărește
8411 afișări
Roma acuză o companie românească în cazul prăbuşirii Sondei Schiaparelli; ESA: Un senzor a fost defect
Agenţia spaţială europeană a anunţat concluziile preliminare ale anchetei privind prăbuşirea pe Marte a Sondei spaţiale Schiaparelli.
Investigaţia arată că sonda spaţială a interpretat datele unui senzor care arătau că se afla deja sub nivelul solului marţian, deşi era în atmosferă, la altitudinea de 3,7 kilometri. În acest context, sonda Schiaparelli a activat sistemul de paraşutare şi rachetele timp de trei secunde. Sonda s-a prăbuşit pe solul marţian şi a fost distrusă.
"Aceste concluzii sunt încă preliminare", a declarat un director ESA, David Parker. "Vom avea o imagine completă la începutul anului 2017, după o investigaţie independentă", a precizat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
-
Suspect arestat după ce ar fi înjunghiat mortal două persoane într-un parc din Germania
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
"Ideea este că am învăţat deja multe de la Sonda Schiaparelli, iar aceste informaţii vor contribui direct la a doua misiune ExoMars, programată să fie lansată în 2020", a subliniat Parker.
ESA a transmis concluziile preliminare după ce Agenţia spaţială italiană a acuzat că testele decisive - cele privind simularea intrării în atmosferă a Sondei Schiaparelli - au fost încredinţate unei organizaţii "care nu avea competenţe suficiente". Este vorba de compania românească Arca Space, care are sediul în Las Cruces (SUA), relatează cotidianul italian La Repubblica.
Acuzaţiile specialiştilor italieni au atras reacţia directorului Arca Space Corporation, Dumitru Popescu: "Agenţia spaţială italiană ar trebui să fie atentă, pentru că, dacă nu are dovezi pentru susţinerea declaraţiilor, ar putea plăti preţul. Noi suntem împăcaţi, am făcut tot posibilul: pentru efectuarea unui test specific ar fi trebuit să zburăm foarte aproape de baza rusă din Sevastopol. Rusia tocmai anexase Crimeea şi riscam să generăm un conflict între Federaţia Rusă şi NATO".
Sonda Schiaparelli s-a prăbuşit pe Marte pe 19 octombrie 2016. Misiunea Schiaparelli a fost lansată de Agenţia Spaţială Europeană în colaborare cu grupul rus Roscosmos. Tehnologiile utilizate aparţin Rusiei şi unor ţări europene, inclusiv Italiei.
Citeşte şi: Parlamentul european cere îngheţarea negocierilor pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană
Citeşte şi: A doua ţară care ar putea ieşi din UE, după Marea Britanie. Candidatul de extremă dreaptă la preşedinţia Austriei propune referendum
Citeşte şi: Greva piloţilor Lufthansa a fost prelungită până vineri, pentru zborurile pe distanţe scurte
Citeşte şi: Donald Trump, mesaj conciliant: „Emoţiile şi tensiunile intense nu se vindecă peste noapte“
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:41
Suferinţa continuă în Gaza: familiile îşi caută morţii sub ruine
-
astăzi, 17:12
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Scholz promite că Germania va discuta în curând cu aliaţii săi despre garanţiile de securitate pentru Ucraina / Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace