România ar putea primi susţinere financiară din partea Elveţiei de 111 milioane euro

Elveţia a semnat miercuri, cu Uniunea Europeană, o declaraţie de intenţie în favoarea susţinerii celor două noi state membre ale blocului comunitar, România şi Bulgaria, informează site-ul Administraţiei Federale elveţiene.

Urmărește
14 afișări

Documentul fixeaxă la 257 de milioane de franci (158 de milioane de euro) contribuţia pentru aceste două state. Declaraţia de intenţie, sub forma unei anexe la Memorandumul de înţelegere existent, va intra în vigoare în cazul în care contribuţia va fi aprobată de către Parlementul federal.

Bulgaria ar trebui să primească în jur de 30 la sută din această contribuţie (47 de milioane de euro), iar România 70 la sută (circa 111 milioane de euro).

Declaraţia de intenţia are forma juridică a unei anexe la Memorandumul de înţelegere, document care defineşte modalităţile contribuţiei elveţiene în cazul celor zece state care au aderat la UE în 2004. Prevederile generale conţinute în acest document vor fi, prin urmare, valabile în aceeaşi măsură pentru contribuţia destinată Bulgariei şi României.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici