România, Bulgaria şi Turcia fac demersuri pentru realizarea unui coridor militar

Ministrul Apărării din România, Angel Tîlvăr, anunţă că împreună cu Bulgaria şi Turcia a făcut un prim demers pentru realizarea unui coridor militar. Reprezentanţii celor trei ţări au semnat miercuri o scrisoare de intenţie. Coridorul va contribui la întărirea securităţii în Marea Neagră.

Urmărește
1126 afișări
Imaginea articolului România, Bulgaria şi Turcia fac demersuri pentru realizarea unui coridor militar

România, Bulgaria şi Turcia fac demersuri pentru realizarea unui coridor militar

Anunţul a fost făcut pe platforma X.

Cele trei ţări vor colabora pentru a întări securitatea la Marea Neagră.

Astfel, va fi întărită capacitatea NATO de a răspunde rapid în cazul unor provocări.

„Astăzi, am semnat o scrisoare de intenţie cu Bulgaria şi Turcia pentru a crea un coridor de mobilitate militară, care să stimuleze capacitatea de apărare şi de răspuns rapid a regiunii noastre. Împreună, întărim eforturile NATO de a asigura securitatea în Marea Neagră”, a transmis ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici