România o sfătuieşte pe Republica Moldova să meargă pe picioarele ei

„Avem multe investiţii în Moldova şi deja trebuie să anticipăm care vor fi următorii paşi de interconectare”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la Chişinău. El spune însă că Republica Moldova nu trebuie să fie dependentă total de România, ci România trebuie să devină un pod către UE.

Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului România o sfătuieşte pe Republica Moldova să meargă pe picioarele ei

România îi cere Republicii Moldova să meargă pe picioarele ei

„Investiţiile în infrastructură aduc automat şi investiţii economice. Avem foarte multe investiţii în Moldova din România şi deja noi trebuie să anticipăm care vor fi următorii paşi de interconectare cu Republica Moldova. Republica Moldova trebuie să aibă o conectare directă pe ecartament european pe cale ferată, între Chişinău şi Iaşi. Avem nevoie, cred că cu toţi realizăm că s-a terminat perioada cu poduri de flori, să fim mult mai implicaţi la dezvoltarea celor două ţări”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

El a dat exemplul primului pod care va fi construit între cele două ţări în ultimii ani şi a interconectarea în zona energetică, „astfel încât Republica Moldova să fie cât mai stabilă şi să nu aibă constrângeri politice de la alte state”.

„Eu nu doresc o conectare totală a Republicii Moldova de România şi Republica Moldova să nu aibă altă cale decât prin România. România trebuie să fie podul Republicii Moldova către UE. Republica Moldova nu trebuie să fie dependentă de România total. Suntem şi noi dependenţi de dumneavoastră, şi dumneavoastră de noi, pentru ca suntem state vecine”, a mai spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici