- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România şi Bulgaria vor primi, de la CE, cote mai mari la emisiile de gaze -surse
Comisia Europeană le va permite celor mai sărace state membre UE, România şi Bulgaria, să îşi sporească emisiile de gaze cu până la 20 la sută până în 2020 faţă de nivelul înregistrat în 2005, conform unui plan care va fi prezentat săptămâna viitoare, au anunţat surse europene.
România şi Bulgaria vor primi, de la CE, cote mai mari la emisiile de gaze -surse
Sursele au declarat că cele 15 state membre mai vechi vor fi nevoite să îndeplinească obiectivul european de reducere a emisiilor de carbon cu 20 la sută până în 2020, comparativ cu nivelul din 1990, cu obiective naţionale stabilite în conformitate cu PIB-ul ţării.
Un document al Comisiei Europene arată că eforturile ar trebui împărţite "pe baza principiului de solidaritate între statele membre".
Potrivit acestor propuneri, care pot fi încă modificate înainte de data de 23 ianuarie, când va fi făcut anunţul, cele mai vechi state membre vor fi nevoite să reducă emisiile de dioxid de carbon, principalul gaz responsabil pentru încălzirea globală, cu până la 20 la sută faţă de nivelul din 2005.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Sursele au precizat că România şi Bulgaria, cele mai sărace state membre care au aderat la blocul european la 1 ianuarie 2007, vor avea o libertate mai mare de a-şi spori emisiile de gaz, deoarece trebuie să recupereze întârzierile din dezvoltarea economică.
Luxemburgul şi Irlanda se numără printre ţările care vor fi nevoite să procedeze la reduceri importante ale emisiilor de gaz.
Un oficial european a declarat că 2005 a fost stabilit ca referinţă, deoarece a fost primul şi singurul an pentru care Uniunea Europeană a avut date complete privind actualele emisii de gaz, prin instalaţii ale Sistemului european privind emisiile (ETS).
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.