- Home
- Externe
- MOSCOVA, (28.07.2014, 10:53)
- Valentin Vidu - Mediafax
România şi SUA efectuează zboruri de inspecţie în spaţiile aeriene ale Rusiei şi Belarusului
Inspectori americani şi români survolează Rusia şi Belarusul în perioada 28 iulie-1 august, în cadrul Tratatului internaţional "Cer Deschis", a anunţat luni directorul Centrului naţional rus pentru diminuarea ameninţării nucleare Serghei Rîjkov.
Urmărește
1967 afișări
România şi SUA efectuează zboruri de inspecţie în spaţiile aeriene ale Rusiei şi Belarusului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
"O misiune comună de inspecţie româno-americană va survola Rusia şi Belarusul la bordul unui avion românesc de tip Antonov-30 de la 28 iulie şi până la 1 august, în cadrul Tratatului internaţional Cer Deschis", a anunţat Rîjkov, relatează RIA Novosti în pagina electronică.
Specialişti ruşi vor participa la zborul de inspecţie, monitorizând respectarea parametrilor de zbor.
Avionul de tip An-30 nu este înarmat. Aeronava şi echipamentele de fotografiere aeriană au fost certificate la nivel internaţional, cu participarea Rusiei, garantând absenţa mijloacelor tehnice interzise la bord.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertizări meteo de ceaţă în sud-estul României şi de vânt puternic în nord-vest
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
Citeşte şi:
Exerciţii NATO, la Constanţa. Imagini de la antrenamentele la care au participat şi militari români - VIDEO
Semnat pe 24 martie 1992 la Helsinki, Tratatul Cer Deschis se aplică de la 1 ianuarie 2002. Documentul vizează creşterea nivelului transparenţei şi încrederii între statele semnatare în domeniile activităţilor militare şi controlului armamentului. El instaurează un regim de survolare liberă a teritoriilor diferitelor state-parte la Tratat.
Tratatul a fost semnat de către 34 de state din Europa şi America de Nord, membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). Rusia a aderat pe 26 mai 2001.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe