- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, somată să răspundă dacă a colaborat în programul CIA de transfer al deţinuţilor
România şi Polonia au fost somate din nou să comunice dacă teritoriile lor au fost utilizate de Agenţia Centrală de Informaţii din SUA în programul de detenţie şi transferare a suspecţilor de terorism, a anunţat vineri Comisia Europeană.
România, somată să răspundă dacă a colaborat în programul CIA de transfer al deţinuţilor
"Aşteptăm răspunsurile", a declarat Johannes Laitenberger, purtătorul de cuvânt al CE. Oficialul UE nu a precizat care vor fi urmările dacă cele două ţări nu vor formula răspunsuri.
Presiunile asupra celor două ţări - menţionate în raportul Consiliului Europei privind activităţile CIA - s-au intensificat după ce Marea Britanie a recunoscut utilizarea teritoriului său de către CIA pentru transferul unor persoane suspectate de terorism. Administraţia SUA a fost obligată joi să recunoască acest fapt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
"Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, le-a cerut celor două state membre UE să dea dovadă de transparenţă, pentru aflarea adevărului, a întregului adevăr, oricare ar fi", a precizat purtătorul de cuvânt.
"Comisia Europeană a adresat la 21 iulie 2007 scrisori autorităţilor poloneze şi române, cerându-le clarificări referitoare la suspiciunile privind existenţa centrelor de detenţie secrete. Nu am primit niciun răspuns din partea Poloniei, iar informaţiile furnizate de România nu au fost considerate satisfăcătoare", a explicat oficialul citat.
"La 29 ianuarie 2008 au fost trimise scrisori pentru reamintire, insistând asupra obligaţiei efectuării unor anchete privind acuzaţiile. Aşteptăm răspunsurile. Comisia Europeană nu are autoritatea să desfăşoare anchete" şi deci mizează pe bunăvoinţa statelor, a subliniat Laitenberger.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:32
-
astăzi, 09:21
Eurodeputat: Aderarea la Schengen nu este în niciun caz o victorie a actualului guvern