România va supraveghea spaţiul aerian baltic

România asigură timp de trei luni controlul spaţiului aerian al celor trei ţări baltice, succedându-i Franţei care a efectuat această misiune în cadrul NATO începând din luna aprilie, a anunţat, marţi, Ministerul lituanian al Apărării.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului România va supraveghea spaţiul aerian baltic

România va asigura supravegherea spaţiului aerian baltic

Contingentul român este format din 77 de militari - ofiţeri, piloţi, soldaţi şi patru avioane de luptă de fabricaţie sovietică Mig 21 care vor staţiona la baza aeriană de la Zokniai, din nordul Lituaniei.

Cele trei ţări baltice, care şi-au reobţinut independenţa după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991 şi au aderat la NATO în 2004, nu au forţele aeriene necesare pentru supravegherea spaţiului lor aerian. Această misiune este asigurată pe rând de celelalte state NATO.

România va supraveghea spaţiul aerian baltic timp de trei luni, urmând apoi să fie înlocuită de Portugalia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici