Publicaţia salută modul în care George W. Bush a participat la efectuarea transferului de putere, făcând o comparaţie între un cuplu divorţat care încă mai împarte acelaşi acoperiş, întrucât acest proces nu decurge întotdeauna atât de cordial.
Administraţia care îşi încheie mandatul are adesea o retincenţă în a furniza noilor veniţi informaţiile strict secrete, aşteptându-se pe de altă parte ca aceştia să îşi intre pe deplin în atribuţii imediat, iar vechii funcţionari se dovedesc şi mai puţin cooperanţi nedorind să îşi părăsească funcţiile deloc.
Bush împreună cu şeful său de personal au decis să schimbe această tradiţie, instituind un comitet de tranziţie din care au făcut parte toţi oficialii din cadrul securităţii naţionale şi economiei, care s-au întâlnit în mod periodic pentru a aborda fiecare problemă în transferarea puterii.
Cooperarea a fost deplină, de la problemele de buget, la cele legate de securitatea naţională, administraţia Bush asumându-şi chiar şi decizii nepopulare pe ultima sută de metri a mandatului, pentru a nu îngreuna sarcina lui Obama.
Bush a adoptat însă, pe ultima sută de metri, şi unele legi nefavorabile din punct de vedere al protecţiei mediului, care îi vor crea dificultăţi lui Obama, dar potrivit oficialilor democraţi, acestea au fost limitate ca număr şi ca impact, fiind adoptate la vedere.
Citeşte şi:
GALERIE FOTO – Barack Obama, învestit în funcţia de preşedinte al SUA