Rudele unei victime a atacurilor din 11 septembrie 2001 refuză compensaţiile, cerând dreptate

Statele Unite au acordat compensaţii de şapte miliarde de dolari rudelor victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001, dar o singură familie încă nu a cerut despăgubiri în urma atacurilor.

Urmărește
461 afișări
Imaginea articolului Rudele unei victime a atacurilor din 11 septembrie 2001 refuză compensaţiile, cerând dreptate

Rudele unei victime a atacurilor din 11 septembrie 2001 refuză compensaţiile, cerând dreptate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La zece ani de la atacurile care au vizat complexul World Trade Center şi Pentagonul, rudele victimelor au primit în total peste şapte miliarde de dolari. Însă dintre cele 2.977 de victime ale atacurilor, o singură familie încă nu a cerut despăgubiri, informează ABC News.

În total, 2.983 de familii ale celor care au murit au cerut compensaţii, primind în medie câte două milioane de dolari.

În plus, 2.300 de persoane care au avut probleme respiratorii în urma atentatelor au primit câte 400.000 de dolari.

Nouăzeci şi patru de familii care au pierdut câte o persoană în atentate au optat pentru neparticiparea la fondul de compensaţii, hotărând să dea în judecată autorităţile din Manhattan. Dintre acestea, 93 de familii (din cele 94) au rezolvat litigiul în ultimii cinci ani.

O singură familie, Bavis, continuă şi acum procesul. Familia Bavis, din Massachusetts, va relua procesul împotriva oraşului New York şi companiei United Airlines pe 19 septembrie. Reclamanta, Mary Bavis, este mama lui Mark Bavis, care se afla în cursa 175 a companiei United Airlines când avionul a lovit unul din turnurile World Trade Center.

Familia Bavis a declarat că nu este interesată de bani, ci doreşte dreptate. "Încă din primul moment, familia mea a dorit tragerea la răspundere şi explicaţii în legătură cu ceea ce s-a întâmplat, dar încă nu am obţinut nimic", a declarat Mike Bavis, fratele victimei atentatelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici