- Home
- Externe
- MOSCOVA, (13.06.2014, 06:18)
- Gaidau Ion
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia a depus la ONU un proiect de rezoluţie în care acuză Ucraina că utilizează muniţii cu fosfor
Rusia a depus joi, la Consiliul de Securitate, un nou proiect de rezoluţie vizând Ucraina, în care cere ONU să se implice mai mult şi acuză Kievul de utilizarea unor muniţii cu fosfor.
Urmărește
322 afișări
Rusia a depus la ONU un proiect de rezoluţie în care acuză Ucraina că utilizează muniţii cu fosfor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Proiectul a fost prezentat în cursul unor consultări cu uşile închise pe tema situaţiei din Irak, dar ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a precizat că textul vizând Ucraina a fost bine primit şi a făcut obiectul unor "sugestii".
Acest proiect actualizează un prim text prezentat la 2 iunie. Proiectul de rezoluţie îndeamnă la încetarea violenţelor şi la o implicare sporită a Naţiunilor Unite în vederea negocierii unei soluţii pentru conflictul din Ucraina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Moscova şi-a exprimat dorinţa ameliorării foii de parcurs şi lansării unui dialog cu participarea "tuturor mişcărilor politice şi tuturor regiunilor" ucrainene.
Potrivit lui Ciurkin, Moscova deţine pentru prima dată "rapoarte" cu privire la utilizarea unor muniţii cu fosfor în lupte de către forţele ucrainene.
Joi, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi-a exprimat regretul în legătură cu absenţa "oricăror progrese" în eforturile promise de către puterea ucraineană în vederea unei detensionări pe teren.
"Suntem tot mai îngrijoraţi să constatăm absenţa oricăror progrese în eforturile de calmare a violenţelor, de încetare a confruntărilor, începând cu încheierea operaţiunii represive", a declarat Lavrov, citat de Itar-Tass, adăugând că Rusia va depune un proiect de rezoluţie pe această temă la Consiliul de Securitate al ONU. Scopul Rusiei este ca Ucraina "să înceapă aplicarea foii de parcurs" elaborate în mai de preşedintele OSCE, elveţianul Didier Burkhalter, potrivit lui Lavrov.
"Ştim că insurgenţii din sud-est sunt pregătiţi să înceteze focul, însă primul pas trebuie să fie făcut de către autorităţile de la Kiev", a subliniat Lavrov.
El a cerut, de asemenea, o anchetă urgentă asupra unor informaţii despre utilizarea unor bombe incendiare de către forţele ucrainene.
"Informaţiile despre folosirea de către forţele ucrainene a unor bombe incendiare şi altor tipuri de arme neselective provoacă o îngrijorare deosebită. Aceste informaţii necesită o verificare urgentă", a declarat el, citat de Itar-Tass.
Garda Naţională ucraineană a dezminţit joi dimineaţa aceste acuzaţii, difuzate de presa de stat din Rusia, catalogându-le ca "absurde", într-un comunicat.
Rusia a continuat, în ultimele săptămâni, să acuze forţele ucrainene că recurg la mijloace disproporţionate în operaţiunea armată împotriva insurecţiei, în estul ţării.
UE a îndemnat Kievul, pe de altă parte, la reţinere în operaţiunile armate, subliniind totodată asupra legitimităţii, în opinia sa, a acestei operaţiuni.
Armele cu fosfor alb, substanţă care se aprinde în contact cu oxigenul din aer şi arde la temperaturi foarte ridicate, nu sunt interzise de niciun tratat internaţional. Dar folosirea lor este reglementată de protocolul III din Convenţia privind armele convenţionale din 1980 "asupra interzicerii sau limitării armelor incendiare".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe