- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (05.01.2020, 17:12)
- Mihai Gongoroi
Rusia a început livrările de gaze naturale prin noul gazoduct TurkStream
Rusia a început livrările de gaze naturale către Europa prin noul gazoduct TurkStream via Turcia, a anunţat duminică directorul general al companiei Bulgartransgaz, operatorul sistemului de transport gaze naturale din Bulgaria, transmite Reuters.
Urmărește
2105 afișări
Rusia a început livrările de gaze naturale prin noul gazoduct TurkStream
Rusia urmăreşte să reducă livrările de gaze către Europa via Ucraina în contextul conflictului îngheţat dintre cele două ţări şi a decis să construiască în consecinţă conducta TurkStream prin Marea Neagră şi să dubleze capacitatea gazoductului NordStream către Germania prin Marea Baltică.
"Livrările de gaze ruseşti, nu doar pentru noi, dar şi pentru Grecia şi Macedonia de Nord sunt realizate prin noul punct de intrare (de la graniţa Bulgariei cu Turcia)", a precizat Vladimir Malinov, directorul general al Bulgartransgaz pentru postul public de radio bulgar.
Producătorul rus de gaze Gazprom a anunţat anterior că va începe la 1 ianuarie livrările către Bulgaria via TurkStream cu volume de 3 miliarde de metri cubi de gaze. Noua rută ocoleşte conducta TransBalkan ce trece prin România şi Ucraina, ceea ce înseamnă că Bulgartransgaz nu mai trebuie să plătească la Transgaz, operatorul sistemului de transport din România, taxe pentru transportul gazelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LinkedIn Premium e acuzat că a partajat mesaje cu terți pentru a antrena modele de Inteligență Artificială. Cum se apără compania
-
Călin Georgescu: „Se discută ca, în cazul în care aş fi oprit, aş putea să iau legătura cu cineva din zona suveranistă şi să devin prim-ministru”
-
Daniel Fenechiu: Exclus ca Ilie Bolojan să dea înapoi în privinţa concedierilor
-
Trump va susţine un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, temele fiind încă neclare
Anul trecut, Gazprom a livrat prin conducta TransBalkan aproape 3 miliarde de metri cubi de gaze către Grecia şi 500.000 de metri cubi pentru Macedonia de Nord.
Malinov a precizat că gazoductul Transbalkan nu este în exploatare în prezent, dar a adăugat că conducta este făcută să poată transporta gaze şi pe ruta de revers, aceasta putând livra gaze ruseşti din Bulgaria către România, Moldova şi Ucraina, dacă există cerere.
Rusia construieşte TurkStream ca un ansamblu de două conducte, fiecare cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi. Prima conductă are în vedere aprovizionarea Turciei, în timp ce a doua ar urma să plece din Bulgaria către Serbia şi Ungaria.
Bulgaria speră să înceapă livrările către Serbia în luna mai şi are în vedere finalizarea întregii extensii a TurkStream în Balcani şi către Europa Centrală până la finalul anului. Contractul de construcţie, în valoare de 1,1 miliarde de euro, a fost semnat în luna septembrie de către Bulgartransgaz cu un grup saudit pe numele său Arkud. Oficialii de la Sofia au denumit proiectul BulgarStream.
În ciuda faptului că Rusia şi Ucraina au semnat un nou contract pe cinci ani privind aprovizionarea cu gaze naturale, volumele livrate pe această rută sunt aşteptate să scadă de la 65 miliarde de metri cubi în 2020 la 40 miliarde de metri cubi în perioada 2021-2024.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Rusia, pregătită să intervină în conflictul dintre Iran şi SUA. Unitatea antiaeriană instalată în Siria care îi poate ajuta pe iranieni
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe