Rusia a produs cel mai mare conţinut cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA

Rusia a generat mai mult conţinut AI pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA decât orice altă putere străină, a declarat luni un oficial al serviciilor de informaţii americane.

Urmărește
544 afișări
Imaginea articolului Rusia a produs cel mai mare conţinut cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA

Rusia a produs cel mai mare conţinut cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA

Regimul de la Kremlin a generat cea mai mare cantitate de conţinut cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru a influenţa alegeriile prezidenţiale din SUA, scrie agenţia Reuters.

Acest lucru vine în contextul efortului mai amplu al Moscovei de a-l sprijini pe republicanul Donald Trump în detrimentul democratei Kamala Harris, potrivit sursei citate.

Oficialul serviciilor de informaţii americane nu a precizat un volum de astfel de conţinut produs de Rusia, însă a subliniat că Rusia este un actor mult mai sofisticat şi că înţelege mai bine cum funcţionează alegerile din SUA şi care sunt ţintele adecvate.

Recent, vicepreşedinta Kamala Harris – actuala candidată din partea democraţilor la alegerile prezidenţiale din SUA – a fost ţinta unei naraţiuni false care a fost pusă la cale de o grupare rusească, se arată într-o cercetare Microsoft. Un videoclip generat cu ajutorul inteligenţei artificiale o are în centru pe Kamala Harris, care fuge de la locul unui presupus accident, în urma căruia o fată de 13 ani ar fi rămas paralizată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici