- Home
- Externe
- MOSCOVA, (02.09.2013, 17:40)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia a trimis o navă de supraveghere informatică spre Siria. Care sunt obiectivele acesteia - surse
Rusia a trimis o navă de supraveghere informatică spre coastele siriene, în estul Mediteranei, a anunţat luni o agenţie rusă, pe fondul pregătirii unei intervenţii militare occidentale împotriva regimului de la Damasc.
Urmărește
1547 afișări
Rusia a trimis o navă de supraveghere informatică spre Siria. Care sunt obiectivele acesteia - surse (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Nava de "război informatic" SSV-201 "Proazovie" a plecat duminică seara de la Sevastopol, un port ucrainean în care se află baza Flotei ruse a Mării Negre, "în vederea (efectuării) unei misiuni în estul Mediteranei", a declarat o sursă militară pentru agenţia Interfax.
Această navă nu se va alătura grupului de nave de război aparţinând Marinei ruse, deja aflate în regiune, a adăugat această sursă, precizând că nava de tip SSV-201 va raporta despre activităţile întreprinse direct Statului Major al forţelor armate ruse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Statul Major a anunţat săptămâna trecută că grupul de nave din Mediterana efectuează, în mod neîntrerupt, observaţii şi analize ale activităţilor militare în zona Siriei.
"Utilizăm sistemul de supraveghere prin satelit al grupului nostru de nave din Mediterana, dar şi alte surse de informaţii", a adăugat sursa citată.
"Intenţionăm să obţinem maximum de informaţii în interesul securităţii Rusiei, să analizăm în mod meticulos tacticile folosite de către participanţii la un posibil conflict, să tragem concluzii cu privire la perspectivele viitoare", a continuat ea.
Rusia menţine o prezenţă constantă a mai multor nave de război în estul Mediteranei, unde acestea se succed de la începutul crizei siriene, în urmă cu doi ani şi jumătate.
Principalul susţinător al regimului de la Damasc, căruia îi furnizează armament, Rusia exploatează din perioada sovietică o bază militară în portul Tartous, la aproximativ 220 de kilometri nord-vest de Damasc.
În urma unui atac cu arma chimică în suburbiile Damascului, pe 21 august, atribuit de către americani regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Barack Obama a cerut Congresului american să voteze pentru efectuarea unor atacuri aeriene în Siria. Rusia se opune cu putere.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe