- Home
- Externe
- MOSCOVA, (17.02.2020, 17:25)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia acuză SUA de periclitarea securităţii mondiale prin instalarea de rachete, inclusiv în Europa
Statele Unite intenţionează să instaleze rachete cu raze scurte şi medii de acţiune în Europa şi în Asia, în paralel cu plasarea de arme în spaţiul cosmic, acuză Administraţia Vladimir Putin, avertizând că măsurile Washingtonului vor degrada mediul de securitate la nivel mondial.
Urmărește
1547 afișări
Rusia acuză SUA de periclitarea securităţii mondiale prin instalarea de rachete, inclusiv în România
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat, cu ocazia Conferinţei pentru Securitate de la München, că Statele Unite intenţionează să instaleze în Europa, în Asia şi pe insule din Oceanul Pacific sisteme de rachete care erau interzise prin Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), anulat în anul 2019 după ce a fost denunţat de preşedintele SUA, Donald Trump.
"Sigur că vom discuta aceste lucruri cu Franţa, dar pentru a ajunge la un acord detaliat avem nevoie de negocieri multilaterale, de consultări multilaterale, iar acest lucru va include Statele Unite, care au distrus Tratatul INF iar acum lucrează activ, fără a se ascunde, pentru a instala în Europa şi în Asia aceste arme care erau până acum interzise", a afirmat Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă Sputnik.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
În acelaşi timp, Ministerul de Externe de la Moscova a criticat recentele declaraţii ale unui oficial militar american privind traiectoria satelitului rus Cosmos- 2542, care ar obstrucţiona vizibilitatea unui dispozitiv de spionaj american - USA-245 (KN-11).
"Acest atac provocator a fost o nouă tentativă a Statelor Unite de a justifica măsurile proprii de plasare a armelor în spaţiul cosmic, atribuindu-le altora responsabilitatea destabilizării situaţiei de securitate", a transmis Ministerul rus de Externe, potrivit agenţiei RIA Novosti.
Generalul John Raymond, comandantul Forţelor Spaţiale americane, a declarat recent că un obiect spaţial rus urmăreşte un satelit american de când a fost plasat pe orbită, în noiembrie 2019. "Considerăm acest comportament ca fiind neobişnuit şi deranjant. Creează potenţialul unei situaţii periculoase în spaţiul cosmic", a afirmat John Raymond, citat de revista Time.
Administraţia Vladimir Putin a exprimat preocupare, în noiembrie 2019, în legătură cu activităţile spaţiale anunţate de Alianţa Nord-Atlantică, îndemnând statele membre NATO să evite o cursă a înarmării în spaţiul cosmic. Alianţa Nord-Atlantică a dat asigurări că nu va plasa arme în spaţiul cosmic, dar spaţiul va fi recunoscut ca domeniu strategic de apărare.
Pentagonul a creat, la ordinul preşedintelui SUA Donald Trump, o Forţă militară spaţială, în scopul dobândirii "dominaţiei americane în spaţiu".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Vremuri dificile în China. Hoţi înarmaţi au furat un produs pentru care nimeni nu şi-ar risca libertatea în mod normal
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe