- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia ar putea să se retragă din START dacă SUA nu oferă garanţii privind scutul antirachetă
Moscova îşi rezervă dreptul de a se retrage din Tratatul START dacă Washingtonul nu va oferi garanţii că elementele europene ale scutului antirachetă nu sunt îndreptate împotriva Rusiei, avertizează adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov.
Rusia ar putea să se retragă din START dacă SUA nu oferă garanţii privind scutul antirachetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Moscova este preocupată de refuzul Statelor Unite de a furniza garanţii legale că elementele europene ale sistemului antirachetă nu vor fi îndreptate împotriva Rusiei, a declarat Serghei Riabkov.
"Suntem dezamăgiţi de reacţia Washingtonului, este o reacţie negativă", a subliniat oficialul rus, citat de site-ul Russia Today.
"Americanii insistă asupra lansării cooperării practice fără precondiţii", a explicat Riabkov, subliniind că Rusia "nu poate iniţia cooperarea pe proiecte specifice în lipsa unor garanţii legale că viitorul sistem nu va fi îndreptat asupra intereselor sale în materie de securitate".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
-
Cum să te pregăteşti de criză. Ce pot businessurile să facă ca să treacă cu bine perioadele negre ale economiei?
-
Reacţii după moartea lui Bela Karolyi. „A rescris istoria gimnasticii mondiale”
-
Ceasul dat căpitanului care a salvat 700 de pasageri de pe Titanic, vândut cu 1,56 milioane de lire
"Noul tratat START ar putea deveni ostatic al abordării americane. Mobilizarea calitativă şi cantitativă de armament pentru scutul american antirachetă, care va pune în pericol capacităţile nucleare strategice ruse, pot fi considerate un eveniment excepţional conform Articolului 14 al Tratatului, iar Rusia are dreptul să se retragă din el", a subliniat Riabkov.
"Aceasta ar putea fi o circumstanţă excepţională menţionată în Articolul 14 al noului Tratat START, iar Rusia va trebui să ia măsurile corespunzătoare pentru restabilirea balanţei de putere", a subliniat Riabkov.
Rusia şi NATO au acceptat să coopereze pentru construirea unui scut antirachetă care să protejeze Europa cu ocazia Consiliului NATO - Rusia din noiembrie 2010.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO