- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia cere garanţii juridice de la SUA privind amplasarea scutului antirachetă în România
Rusia a cerut marţi garanţii juridice din partea Statelor Unite, referitor la acordul încheiat cu România pentru a găzdui elemente ale scutului antirachetă american la o bază militară românească, a anunţat marţi Ministerul rus al Afacerilor Externe.
Rusia cere garanţii juridice de la SUA privind amplasarea scutului antirachetă în România (Imagine: www.mda.mil)
"În această situaţie, este şi mai necesar să primim garanţii juridice din partea Statelor Unite, asupra faptului că sistemul antirachetă care urmează să fie amplasat în Europa nu este îndreptat împotriva forţelor strategice nucleare ruse", a anunţat Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de agenţiile de presă ruseşti.
"Trebuie rezolvată rapid această problemă. În plus, suntem convinşi de necesitatea de a ne pune de acord asupra concepţiei şi arhitecturii scutului antirachetă european, inclusiv din punct de vedere al impactului său asupra securităţii regionale şi mondiale", a adăugat ministerul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Guvernul PSD – PNL a distribuit presei scrisoarea Guvernului ucrainean trimisă acum 9 luni care explică de ce George Simion are interdicţie în Ucraina
-
Rareş Bogdan, despre scrisoarea Kievului: Ciolacu minte, şi-l doreşte cu disperare pe Simion în turul 2
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
Bucureştiul şi Washingtonul au mai făcut marţi un pas spre viitorul scut antirachetă alegând să amplaseze interceptori la o bază din sudul României.
Ironia sorţii, baza aeriană aleasă pentru acest scut, privit cu neîncredere de Moscova, a fost construită în 1952 cu ajutorul Uniunii Sovietice şi a primit primele avioane MIG staţionate în România, comentează AFP.
"S-a optat şi noi am aprobat ca locul de amplasare a sistemului antirachetă să fie în fosta bază aeriană de la Deveselu, judeţul Olt", a declarat preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia unei vizite a subsecretarului de Stat american pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, Ellen Tauscher.
Situată în mijlocul câmpului, la circa o sută de kilometri de Bulgaria, baza va găzdui 24 de rachete de interceptare SM-3 de nouă generaţie, în 2015. Aproximativ 200 de militari americani vor fi staţionaţi acolo, dar acest număr ar putea creşte până la 500.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO